Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі жінки в Україні можуть отримати нові виплати – кого торкнеться

В день укладення договору Фонд надасть жінці платіжну картку, якою вона зможе розраховуватися при придбанні визначеного переліку товарів

Фото: УНІАН

Виплати для жінок в Україні

Фото: УНІАН

Повномасштабна війна наразі триває понад півтора року. Через це багато українців потребують допомоги у вигляді евакуації або грошових виплат. Міжнародний благодійний фонд Mama Moya надає грошову допомогу жінкам, які опинились у складних життєвих ситуаціях через повномасштабне вторгнення.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Хто може отримати фінансові виплати

Зазначається, що отримати благодійну допомогу можуть такі категорії жінок:

  • житло яких було пошкоджено або знищено через війну;
  • чоловіки та/або діти та/або батьки яких проходять службу у ЗСУ, силах територіальної оборони та добровільних угрупованнях у зоні проведення бойових дій;
  • чоловіки та/або діти яких загинули на території активних бойових дій;
  • чоловіки та/або діти та/або батьки яких оголошені померлими або визнані безвісти зниклими внаслідок війни.

Для реєстрації потрібно заповнити Google-форму.

Які інші виплати зараз актуальні

Ми вже писали, що ПриватБанк буде розсилати фінансову допомогу отримувачам від благодійного фонду допомоги Євангельської Реформаторської церкви Швейцарії (HEKS EPER). Гроші надходитимуть на банківську карту чи рахунок через платіжну систему PrivatMoney.

Зазначається, що організація займається оперативним реагуванням на кризові ситуації в Україні та надає гуманітарну і фінансову підтримку вразливим верствам населення у прифронтових регіонах та найбільш постраждалих зонах. Наразі реєстрація на нові виплати закрита, а представники фонду повідомлять про можливість подачі заявок згодом.

Допомогу зможуть отримати мешканці трьох областей: Донецької, Миколаївської та Херсонської. Ці особи також мають мати певні критерії вразливості.

Зараз відсутня інформація, кому цього разу призначатимуть виплати.

Раніше підтримка надавалася: внутрішньо переміщеним особам, сім’ям із дитиною до 5 років чи багатодітним родинам, сім’ям, де є вагітна жінка чи годувальниця; особам з хронічними або важкими захворюваннями; родинам, де є особи з інвалідністю; людям, які втратили джерело доходу під час війни; сім’ям, чиє житло було пошкоджено або зруйновано внаслідок військової агресії Росії; сім’ям, чиї родичі загинули чи були поранені.

У ПриватБанку пояснили, що фонд виплачуватиме у вказаних регіонах 6 660 грн на кожного члена сім’ї. Гроші надходитимуть на картку/рахунок через систему PrivatMoney. Додаткової комісії за переказ не передбачається.

У разі відсутності в отримувача зареєстрованої банківської картки або неправильно вказаних реквізитів, людині прийде повідомлення із контрольним номером. За ним можна буде забрати кошти в банкоматі, терміналі самообслуговування або відділенні фінустанови.

Раніше ми пояснювали, за що можуть почати штрафувати жінок. Також ми розказували про нововведення щодо виплат для ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.