Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк виплатить грошову допомогу українцям: хто і скільки зможе отримати

За отримання коштів від благодійного фонду не доведеться сплачувати додаткову комісію

Фото: УНІАН

Українцям почнуть виплачувати фінансову допомогу від HEKS EPER

Фото: УНІАН

ПриватБанк буде розсилати фінансову допомогу отримувачам від благодійного фонду допомоги Євангельської Реформаторської церкви Швейцарії (HEKS EPER). Гроші надходитимуть на банківську карту чи рахунок через платіжну систему PrivatMoney.

Про це повідомила пресслужба фінустанови на офіційному сайті.

Організація займається оперативним реагуванням на кризові ситуації в Україні та надає гуманітарну і фінансову підтримку вразливим верствам населення у прифронтових регіонах та найбільш постраждалих зонах. Наразі реєстрація на нові виплати не відкрита, представники фонду повідомлять про можливість подачі заявок згодом.

Допомогу зможуть отримати мешканці Донецької, Миколаївської та Херсонської областей, які мають критерії вразливості. Поки невідомо, кому цього разу призначатимуть суми, але раніше підтримка надавалася:

  • внутрішньо переміщеним особам;
  • сім’ям із дитиною до 5 років чи багатодітним;
  • сім’ям, де є вагітна жінка чи годувальниця;
  • особам з хронічними або важкими захворюваннями;
  • родинам, де є особи з інвалідністю;
  • людям, які втратили джерело доходу під час війни;
  • сім’ям, чиє житло було пошкоджено або зруйновано внаслідок війни;
  • сім’ям, чиї родичи загинули чи були поранені.

У ПриватБанку наголосили, що фонд виплачуватиме вразливим верстам населення у вказаних регіонах 6 660 грн на кожного члена сім’ї. Гроші надходитимуть на картку/рахунок через систему PrivatMoney, причому додаткової комісії за переказ не буде.

У разі відсутності в отримувача зареєстрованої банківської картки або якщо людина вказала неправильні реквізити, їй прийде повідомлення SMS із контрольним номером. За ним можна буде забрати кошти в банкоматі, терміналі самообслуговування чи відділенні фінустанови.

ВПО масово позбавляють виплат

Раніше ми розповідали, що внутрішньо переміщених осіб, які отримують фінансову підтримку від держави, регулярно перевіряють. За результатами перевірок людей можуть позбавити права на допомогу, оскільки вони не відповідають критеріям вразливості. Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович розповіла, що за останнім місяць виплати втратили 140 тисяч українців.

Дуже часто наші громадяни не повідомляють в органи соціального захисту актуальну інформацію про себе, бо бояться залишитися без коштів. А потім виясняється, що людина давно живе за кордоном і має фінансову підтримку від обох держав. Або, наприклад, вже повернулася на постійне місце проживання і втратила статус ВПО.

Причин позбавляти виплат є багато, зокрема, через дорогі покупки – нерухомості, земельних ділянок, транспортних засобів, або подвоєння інформації у системі чи великі банківські операції (понад 100 000 грн), навіть смерть. Тому регулярні перевірки є обов’язковими, адже дозволяють виявити осіб, яким не настільки необхідні кілька тисяч гривень. Цього разу вдалося заощадити в державному бюджеті України 400 млн гривень на місяць.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі військові можуть розраховувати майже на 188 тисяч гривень, але є дві умови. Також ми повідомляли, що українцям за кордоном хочуть суттєво зменшити підтримку та розповідали, що може змінитися.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.