Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Забрати депозит у ПриватБанку ціла пригода: що довелося робити клієнту

Клієнту не повернули залишок на депозиті в розмірі 70 доларів, пояснюючи це відсутністю валюти в касі

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку не зміг в повному обсязі забрати валютний депозит

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку відкрив валютний депозит, після закінчення терміну якого на рахунку було 2 670 доларів. Але отримати свої кошти в повному розмірі чоловіку не вдалося.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Вакуленко Павел, розповів, що замовив готівкову валюту, отримання якої ПриватБанк підтвердив на 16 березня у касі одного з київських відділень. В зазначений час клієнту видали 2 600 доларів, а залишок касир обіцяла повернути наступного дня. На запитання, чи потрібні будуть дрібні купюри, співробітниця відповіла заперечно: "Не хвилюйтеся, нічого приносити не потрібно, 100% завтра отримаєте залишок".

Втім цього не сталося, адже, за словами касира, інкасаторська служба ввечері вилучила всю валюту, не залишивши нічого для підкріплення. Працівниця запропонувала почекати, поки хтось вирішить продати долари в касі. Хоча, як зауважив автор скарги, за таким курсом, який пропонує ПриватБанк, мало хто захоче продати валюту.

"Чекають на долари тільки ті клієнти, які хочуть просто їх купити в банку, а я за депозитним договором зобов'язаний отримати гроші після закінчення терміну, не чекаючи біля каси, що хтось їм продасть. Це вже порушення постанови НБУ. Виходить, Приват, який є державним банком і фактично підпорядковується Міністерству фінансів, не зважає на керівництво та вказівку НБУ", – прокоментував ситуацію чоловік.

Хоча це не єдина проблема, на яку звернув увагу клієнт.

Обмеження у видачі валюти

Відповідно до правил ПриватБанку замовити кошти у валюті можна лише через мобільний додаток і тільки за 2 дні до закінчення депозиту. На додаток, сума повинна становити понад 300 доларів. Але що робити людям, які не знали цього нюансу та поклали на депозит, наприклад, лише 100 доларів?

"Клієнти тільки й можуть, що розводити руками та погоджуватися з умовами правління ПриватБанку, яке ці правила та порядки встановлює, не підкоряючись прерогативам НБУ", – обурено констатував українець. У відповідь отримав від представників фінустанови лише підтвердження своїх слів: дійсно, мінімальна сума персонального замовлення готівки становить 20 000 грн та 300 дол/євро.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк не повірив клієнтці, та розповідав, чому жінка не може повернути свої 9 тис. гривень. Також ми повідомляли, що клієнт ПриватБанку відмовився від послуг через проблеми з рахунком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.