Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк не повірив клієнтці: чому жінка не може повернути свої 9 тис. грн

Фінустанова кілька разів відмовляла клієнтці в поверненні коштів, які не видав банкомат

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Банкомат ПриватБанку не видав жінці 9 тисяч гривень

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Українка втратила 9 тисяч гривень, намагаючись зняти кошти з банкомату ПриватБанку. Фінустанова кілька разів відмовляла клієнтці у повернені, аргументуючи рішення видачею всієї суми.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком VasylynaI1995, розповіла, що 15 березня намагалася зняти готівку в розмірі 13 тисяч гривень. Спочатку техніка відраховувала купюри, видала якусь кількість банкнот і зупинилась. В результаті жінка отримала лише 4 тисяч гривень, хоча з картки списало повну суму.

Вона одразу зателефонувала на гарячу лінію, оператор оформив заявку на повернення. Але через 4 дні прийшла відмова. Після повторної розмови з фахівцем звернення зареєстрували знову, але навіть детальне пояснення ситуації не допомогло домогтися позитивного результату. Причому, як зазначила клієнтка, банк не надіслав жодного повідомлення SMS, вона дізналася про статус заявки в додатку.

"Звернулась повторно до операторів, пояснюю, в чому справа, нехай переглядають відео з банкомату. На що мені відповіли: залучимо дуже детальну перевірку. В регламенті вказувався розгляд протягом того ж дня. Але знову ніякого сповіщення. Перетелефонувала в ПриватБанк, оператор зазначив, що банкомат видав 13 тисячних купюр, тож в повернені відмовлено", – констатувала жінка.

Отже клієнтка залишилася без власних коштів. Хоча у відповідь на скаргу представники банку обіцяли вкотре перевірити обставини ситуації та зробити все можливе, аби її виправити.

Як картку можуть заблокувати

Трапляється, що банківську картку блокують через звернення про скасування кредитного ліміту. Чоловіку без його відома підвищили ліміт з нуля до 5 000 грн, тож він одразу звернувся до оператора, щоб це анулювати. Але співробітник фінустанови вирішив спершу підтвердити особу співрозмовника та перевірити, чи дійсно він володіє вказаним рахунком.

Клієнту не вдалося відповісти на питання про точну суму останнього зняття з картки. Тож йому заблокували доступ у додаток Приват24. В якості аргументації навели твердження, що три рази він неправильно ввів пароль, хоча українець запевняє, що такого не було.

Коментатори на порталі Мінфін зазначили: не варто звертатися до оператора з проханням зменшити кредитний ліміт. Для цього існує спеціальна кнопка в застосунку, яка за лічені секунди дозволяє змінити значення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтка ПриватБанку прокинулася з кредитом, і розповідав, до чого тут регламентні роботи. Також ми повідомляли, що клієнт ПриватБанку відмовився від послуг через проблеми з рахунком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.