Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У клієнта ПриватБанку зникли 90 тис. грн: що сталося з його ФОП-рахунком

Через картку "Ключ до рахунку" вдалося зняти майже 100 тисяч гривень без підтвердження транзакції

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З рахунку ФОП списали велику суму коштів і конвертували в долари

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку втратив на рахунку ФОП більше 89 тисяч гривень. Кошти знялися сімома валютними транзакціями, але власник не підтверджував списання.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Mihailrivne, розповів, що 10 березня помітив на власному ФОП-рахунку недостачу коштів у розмірі майже 90 тисяч гривень. В історії транзакцій побачив, що списання відбулися сімома послідовними операціями, причому фінанси спочатку конвертувалися в долари.

Власник картки "Ключ до рахунку" не отримував жодних сповіщень щодо підтвердження чи відхилення зняття, йому не приходили SMS від банку, змін у ліміті по картці також не відбулося. Тобто верифікацію підозрілої транзакції в іншу країну система безпеки ПриватБанку не здійснила. Як результат – чоловік не зміг оплатити постачальнику покупку необхідного товару, його клієнти також вчасно не отримали замовлення.

"Картку-ключ того ж дня заблокували, тобто гроші якийсь час були зарезервовані ПриватБанком, оскільки валюта не встигла відправитися. Але ненадовго, лише до понеділка. 13 березня фінустанова благополучно віддала всю суму шахраям, після поданих заявок і скарг у службу підтримки. Безпека банку мовчить. Грошей на рахунку ФОП немає", – розповів українець.

Він звернувся по допомогу в поліцію та попередив представників банку на порталі Мінфін, що планує довести справу до суду.

Що відповіли в ПриватБанку

У відповідь на скаргу працівники фінансової установи зазначили, що здійснення транзакції на сторонньому сайті можливе тільки за умови введення даних картки. Тобто власник рахунку міг раніше самостійно передати цю інформацію, наприклад, коли замовляв товари чи послуги. Звісно, зауважили в ПриватБанку, з технічної точки зору також можливі проблеми, але відбуваються постійні оновлення комплексу програмних засобів, спрямованих на захист особистих коштів і даних клієнтів.

"Нами періодично проводиться їх модернізація, що дозволяє забезпечити високий рівень захищеності. Зі своєї сторони ми проводимо оскарження платежів та зробимо все, щоб повернути вам кошти. Наразі заявки розглядають компетентні фахівці", – повідомили представники фінустанови.

І додали, що проінформують клієнта про результати. Хоча вплинути на терміни, регламентовані платіжною системою, не можуть.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що заблокувати картку можуть за лічені хвилини, та розповідав, що треба знати клієнтам ПриватБанку. Також ми повідомляли, що у клієнтів ПриватБанку безслідно зникають SWIFT-перекази.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.