Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнт ПриватБанку відмовився від послуг через проблеми з рахунком – що сталося

Через невдалу актуалізацію даних підприємству довелося закрити рахунок у ПриватБанку

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через актуалізацію данних підприємству довелося закрити рахунок в ПриватБанку

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Фінустанови періодично проводять оновлення анкетних даних, щоб мати актуальну інформацію про клієнтів. Результатом однієї з таких актуалізацій стало закриття рахунку в ПриватБанку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Radova, розповіла, що у листопаді 2022 року банк надіслав вимогу до юридичної особи про оновлення даних в анкеті. Але здійснити процедуру не вдалося. Протягом місяця регулярно (раз на три дні) надходили зауваження, які було неможливо виправити.

"Наприклад, неправильно вказано склад засновників та кінцевий бенефіціар, хоча дані внесли коректні, з урахуванням останніх змін. Коли вдруге відправили анкету без виправлень, її прийняли, а через три дні з’явилися інші зауваження. Причому невідомо, проігнорували дані про засновників чи прийняли в початковому вигляді. Потім виникла помилка щодо неправильного КВЕДу, але він у підприємства один і внесений вірно", – уточнила авторка відгуку.

Вже у січні 2023 року клієнтка вирішила особисто звернутися до відділення ПриватБанку з проханням розв'язати проблему. Фахівчиня протягом місяця намагалася виконати ті ж дії, які здійснювала юридична особа: теж подавала, отримувала, відправляла та знову подавала інформацію.

"Зрештою повернула мені документи зі словами: "Я не знаю, як вам допомогти". Весь цей час наш рахунок був заблокований, ми не могли користуватися коштами", – додала клієнтка ПриватБанку. Тож після безрезультатних спроб здійснити актуалізацію даних керівництво підприємства прийняло рішення остаточно закрити рахунок.

Зникли гроші з рахунку

Раніше ми писали, що українка поскаржилася на ПриватБанк через втрату 3 745 грн. Гроші зникли з картки на наступний день після проведення регламентних робіт в додатку Приват24 (вночі 19 березня). В історії транзакцій з’явилася інформація про шість відправлень: чотири заблокувала система, а два пройшли успішно. Жодних підтверджувальних сповіщень власниця картки не отримувала, тож не мала змоги відхилити операції.

Втім жінка поцікавилася, як це можливо, якщо в налаштуваннях картки стоїть ліміт на денне зняття в розмірі не більше 50 доларів. Фінанси не вдалося повернути одразу, адже термін розгляду заявки – до 120 днів. Щоправда, втрачені кошти були кредитними, тож весь час очікування будуть нараховуватися відсотки за борг, як і штрафи за несплату.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може заблокувати вашу картку, та розповідав, за чим слід уважно стежити. Також ми повідомляли, що у клієнтів ПриватБанку безслідно зникають SWIFT-перекази.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.