Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заблокувати картку можуть за лічені хвилини – що треба знати клієнтам ПриватБанку

Клієнт не зміг анулювати кредитний ліміт, адже його картку заблокували

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнту ПриватБанку заблокували карту після збільшення кредитного ліміту

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнту ПриватБанку збільшили кредитний ліміт до 5 000 грн без його відома, що він одразу вирішив анулювати. Але не зміг, бо в результаті перевірки йому заблокували карту.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком mozartamadey, розповів, що 14 березня всупереч його бажанню ПриватБанк нарахував кредитні кошти (збільшив ліміт на користування фінансами банку) в розмірі 5 000 гривень. Не маючи потреби в додаткових грошах і нав’язуванні послуги клієнт зателефонував оператору на номер 3700 та попросив анулювати кредитний ліміт.

Але одразу зробити цього не вдалося, бо співробітник фінустанови вирішив підтвердити особу співрозмовника та перевірити його відношення до вказаного рахунку. Після низки питань оператор попросив назвати точну суму останнього зняття коштів з картки. Щоб дізнатися цю інформацію, клієнт зайшов у додаток Приват24.

"А там мені повідомляють, що я три рази ввів неправильний пароль, хоча я вводив його тільки раз і безумовно вірний. Після цього мені заблокували картку з висячим кредитним лімітом. Це просто знущання, ці дії незаконні. Причому минулого року ПриватБанк зробив так само", – обурено зазначив чоловік.

В коментарях до відгуку інші користувачі вказали на помилку: ліміт бажано змінювати не через оператора, а самостійно в застосунку. Для цього потрібно в меню знайти послугу кредитного ліміту та натиснути на кнопку "Змінити". Функціонал зміни (обнуління) спрацьовує миттєво, що зручніше та швидше, ніж розмова зі співробітником.

Що відповіли в банку

Як уточнили представники ПриватБанку, кредитний ліміт збільшується або зменшується після аналізу установою багатьох чинників – наявності кредитів в інших банках, протермінованих платежів, нарахувань заробітної плати, активного користування карткою та ін. Цього разу клієнт отримав можливість високого ліміту, оскільки ПриватБанк довіряє йому та має впевненість в потенційному повернені коштів.

Користувачі послуг повинні знати, що наявність додаткової суми на картці не змушує до використання та не означає будь-які відрахування банку чи непрозорі комісії. Водночас кожен має змогу знизити ліміт в меню Приват24 за таким шляхом: "Гаманець-Вибір картки-Кредитний ліміт-Змінити".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у клієнтів ПриватБанку безслідно зникають SWIFT-перекази. Також ми повідомляли, що ПриватБанк відмовив колишній клієнтці в послузі, та розповідали, чому вона залишилась без грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.