Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк відмовив колишній клієнтці в послузі – чому вона залишилась без грошей

Українка не може отримати кошти від клієнтів, оскільки ПриватБанк не переводить їх на рахунок Райффайзен Банку

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ФОП не може отримувати платежі від клієнтів ПриватБанку

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Колишня клієнтка ПриватБанку не може повноцінно здійснювати підприємницьку діяльність, оскільки оплати за товар не надходять на її рахунок в Райффайзен Банку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Olga337, розповіла, що закрила рахунок фізичної-особи підприємця в ПриватБанку кілька років назад. Особисті рахунки також заблокувала. Водночас кредитна історія завжди була ідеальною, прострочених платежів чи заборгованостей під час співпраці не було.

Наразі українка має відкритий рахунок ФОП в Райффайзен Банку, але не може повноцінно працювати, оскільки кошти від інших приватних підприємців, які тримають свої фінанси в ПриватБанку, не нараховуються. Тобто платежі не приходять на картку Райффайзен Банку з рахунку ПриватБанку.

Оператори на гарячій лінії не пояснюють, в чому проблема. Дослівно кажуть: "Банк не співпрацює з даним отримувачем". А також відправляють дізнаватися деталі в юридичному відділі.

"Якщо врахувати, що 90% приватних підприємців мають рахунки в Приваті, а він зі мною не працює, то я потрапляю в ситуацію, коли немає можливості бути ФОПом, офіційно продавати товар і отримувати за нього оплату, сплачуючи при цьому податки і т.д. Це політика банку – загнати дрібного підприємця, щоб він закрився?", – обурено запитав автор скарги.

У коментарях користувачці порадили не чекати офіційної відповіді ПриватБанку, а одразу звернутися до Національного банку, адже порушуються права клієнтів. Більше того, постійні проблеми негативно впливають на репутацію жінки як приватного підприємця.

Бізнес зупинився через криптовалюту

Раніше ми писали, що клієнт ПриватБанку мав картку Gold, якою користувався виключно для власних потреб за кордоном. Він також підприємець з єдиним ФОП-рахунком, куди приходять оплати за товар і до якого підключені всі POS-термінали. Інколи займається трейдингом на криптовалютній біржі Binance.

Одного дня чоловік вирішив продати активи та вивести заробіток на картку Gold, не знаючи, що це обернеться для нього серйозними проблемами. ПриватБанк майже одразу заблокував йому доступ до рахунку, в тому числі ФОП. Тобто клієнту відмовили в обслуговуванні, що спричинило повну зупинку функціонування бізнесу. Він втратив можливість отримувати оплати через термінали, залишився без стабільного заробітку на невизначений час.

Представники ПриватБанку не просили надати жодних підтверджувальних документів щодо надходжень на картку. Не розібравшись у ситуації, просто все заблокували.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у клієнтів ПриватБанку безслідно зникають SWIFT-перекази. Також ми повідомляли, що одна послуга від ПриватБанку може призвести до боргів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.