Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заблоковані картка і додаток: як клієнти ПриватБанку можуть втрапити у халепу

Жінка не змогла підтвердити оператору, що є власницею рахунку, тож у переказі коштів їй відмовили

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнтці ПриватБанку заблокували картку після невдалої верифікації

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка ПриватБанку планувала переказати майже 2 тисячі гривень на SIM-карту, щоб оплатити річний контракт на мобільні послуги, але не змогла пройти ідентифікацію особи та підтвердити своє право на гроші.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка сайту Олена зазначила, що раніше проблем і претензій до банку не мала, тож ситуація з поповненням номера стала несподіванкою. Жінка планувала на початку березня відправити на телефон 1 911 грн – стільки коштує річне користування тарифом Vodafone "Рік без абонплати". Але просто здійснити транзакцію в додатку Приват24 не вийшло, довелося телефонувати на номер 3700, щоб пройти ідентифікацію особистості.

"Розмовляла я з номера, який прив'язаний до карти, відповіла на стандартні запитання – ПІБ, місце проживання, місце роботи, дата народження, невиразні питання про перекази іншим особам, знову дата народження та електронна адреса, яку попросили повторити й продиктувати за літерами", – зауважила Олена.

Після чисельних відповідей клієнтка запитала оператора, чи закінчилася процедура, на що почула: грошову операцію не можуть підтвердити, оскільки деякі слова не відповідали дійсності. Тобто якась інформація не співпала з даними банку. Пояснити, яка саме відповідь була невірною, оператор не погодився, поклавши слухавку.

"Далі гірше: картку банк заблокував. Кілька разів намагалася додзвонитися за номером 3700, де сказали, що мій номер не є абонентом ПриватБанку. В додатку також все заблоковано. Я живу в Харкові, багато банкоматів і відділень закрито. Так прикро, що у складний час з'являються додаткові проблеми там, де їх не має бути", – констатувала жінка.

Що відповіли в ПриватБанку

Як зауважили представники фінустанови, процедура верифікації направлена на протидію шахрайству. Часто аферисти отримують доступ до SIM-карти шляхом її перевипуску, тож всі дані стають доступними. Підтвердження платіжних операцій в додатку шляхом повідомлення в таких випадках більше не є перешкодою для зловмисників.

"Відмова від перевірки операцій і підтвердження особи клієнта, або не проходження верифікації наражає на ризик втратити свої кошти. Просимо проявити терпіння і розуміння необхідності операції верифікації", – відповіли в ПриватБанку.

І додали, що виправити проблему можливо. Для цього треба звернутися в чат підтримки на офіційному сайті банку, взявши паспорт і увімкнувши вебкамеру. Шляхом відеозв’язку можна повторити процедуру верифікації та зняти всі обмеження з рахунку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнт ПриватБанку залишився без грошей на квартиру. Також ми повідомляли, що оновлення в ПриватБанку "зайшло" не всім і розповідали, на що скаржаться деякі клієнти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.