Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнт ПриватБанку залишився без грошей на квартиру – що з ними сталося

Термінал не зарахував на картку значну суму, яку власник вносив для покупки квартири

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку втратив у терміналі велику суму

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через несправність терміналу ПриватБанку українець не зміг поповнити картку. Установка прийняла купюри, але не зарахувала. Ці гроші власник планував витратити на покупку квартири.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Sergiy91, розповів, що використовував термінал для внесення значної суми на рахунок. Кошти були потрібні для переказу продавцеві нерухомості. Але після того як установка прийняла чималу кількістю купюр, на екрані з’явилася інформація про технічну помилку, тож картка не поповнилася.

"Одразу ж зателефонували до служби підтримки. Заявку прийняли і пообіцяли вирішити проблему протягом трьох днів. Пощастило, що забудовник зрозумів ситуацію та відтермінував проведення платежу на кілька днів без штрафних санкцій. Але пройшло вже чотири дні, інкасацію терміналу ніхто не проводив, у банку та на гарячій лінії сказали, що єдина порада – чекати. Я ще розумію, якби у нас зависли 1 чи 2 тис. грн, але сума значно більша, і можна з розумінням віднестись до проблеми клієнта, пришвидшити розгляд інциденту, який стався у зв’язку з некоректною роботою терміналів ПриватБанку", – зауважив чоловік.

Він уточнив, що наразі постав перед дилемою – платити пеню забудовнику чи чекати незрозуміло скільки рішення по заявці, не знаючи, яким буде вердикт і чи взагалі гроші повернуть.

Що відповіли в ПриватБанку

Представники фінустанови у відповідь на скаргу попросили вибачення за незручності та обіцяли, що детально перевірять деталі ситуації, аби якомога швидше допомогти клієнту. Водночас у коментарях автору відгуку написали, що він зробив велику помилку, обравши термінал для внесення значної суми коштів на карту. Логічніше та набагато безпечніше відвідати відділення ПриватБанку, щоб у касі поповнити рахунок.

"В банкомати та термінали бажано класти не більше 10-20 купюр за один раз, інакше є ризик помилки. Тепер вся надія на службу інкасації та сервісний центр, якщо гроші не дійшли до касети. Тільки доведеться чекати мінімум тиждень чи два у кращому випадку. Хоч би не сказали, що при звірці та інкасації нічого не знайшли", – написав користувач.

В касі набагато швидше виконають процедуру поповнення, оскільки за допомогою лічильної машини можна миттєво перерахувати купюри, а не вносити по одній у вуличний термінал.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що оновлення в ПриватБанку "зайшло" не всім і розповідав, на що скаржаться деякі клієнти. Також ми повідомляли, що ПриватБанк дозволив безоплатні перекази з-за кордону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.