Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З Monobank нерви будуть на межі? Які оплати в магазинах можуть заблокувати

У службі підтримки не можуть пояснити, чому не пройшла оплата за товар у магазині, який є офіційним партнером державної програми

Фото: Pexels, скріншот, diia.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Monobank не пропустив оплату за товар, необхідний для ремонту житла

Фото: Pexels, скріншот, diia.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

В Україні триває програма "єВідновлення", що дозволяє нашим громадянам отримувати кошти від держави на ремонт пошкодженого житла. Але з картками Monobank при оплаті товарів у деяких магазинах, що є офіційними партнерами програми, виникають проблеми.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком ukrainian1991, розповів, що йому Monobank тривалий час блокував оплату продукції в магазинах. Хоча вони були офіційно зареєстрованими партнерами "єВідновлення", про що йшлося на сайті державної програми.

Але через мобільний додаток фінансової установи не проходили платежі. Причому це не єдиний подібний випадок, який можна було списати на збій чи глюк. Раніше інші користувачі порталу скаржилися на блокування коштів. Причому оператори служби підтримки не могли аргументовано відповісти, що трапилося та як провести платіж.

"Ні в якому разі не оформлюйте єПідтримку в моно. Я був одним із першим клієнтів, дуже лояльним, але це фіаско. У мене в Чернігові додаток показує якісь незрозумілі 3 точки і все", – констатував чоловік.

Через 3 дні після публікації негативного відгуку оплата таки відбулася:

"В результаті довгих баталій Монобанку, ПриватБанку, Дії, магазину – оплата пройшла! Як то кажуть, хепі-енд".

Зауважимо, за умовами програми учасники не можуть витрачати державні кошти на покупку товарів у магазинах, які не є офіційними партнерами. На придбання необхідних матеріалів для ремонту пошкодженої оселі дається 12 місяців з моменту отримання фінансування. Також заборонено знімати готівку з картки, поповнювати її чи переказувати гроші на інші рахунки.

Доставка карток Monobank за кордон

Раніше ми розповідали, що фінансова установа забезпечила українців за кордоном можливістю замовити фізичну картку банку. Як повідомив співзасновник Monobank Олег Гороховський, міжнародна доставка відбуватиметься у понад 180 країн світу. Потрібно тільки оновити мобільний додаток та оформити послугу в меню.

"Наскільки мені відомо, це перша технологічна реалізація міжнародної доставки карток клієнтам серед українських банків", – зауважив Гороховський.

До речі, пресслужба ПриватБанку також нещодавно анонсувала можливість доставки карток за кордон. Але наразі невідомо, коли установа розпочне реалізацію. Поки що можна безплатно отримати перевипущену платіжну картку, забравши її у поштоматі Нової пошти. За послугу не потрібно платити до кінця поточного року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що торгівля криптою може вийти боком і розповідав, чому Monobank не віддав клієнту 80 000 грн. Також ми повідомляли, як клієнти Monobank можуть відправити гроші не на ту картку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.