Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Неочікувана проблема: як клієнти Monobank можуть відправити гроші не на ту картку

Відправляючи переказ за номером телефону, користувач має змогу обрати одну з кількох активних платіжних карт отримувача

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Monobank відправив кошти не на ту картку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Monobank дозволяє надсилати кошти через мобільний додаток не за номером картки, а за номером телефону. Це дуже корисна функція, адже економить час на введення 16-значного коду. Достатньо лише обрати потрібний контакт у списку. Водночас трапляються ситуації, коли гроші приходять не туди.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Sailorr, розповів, що через нестачу коштів попросив друга перекинути кошти на свій рахунок Monobank. Людина вирішила скористатися телефонною книгою, аби не вводити номер картки, тож обрала контакт зі списку в додатку. Але сталася помилка: сума надійшла не на білу картку, як хотів отримувач, а на чорну, якою на той момент він не міг користуватися.

"Я звернувся до служби підтримки через телеграм-бот і попросив скасувати надісланий платіж. Щоб гроші повернулись до відправника. У службі відповіли: треба почекати добу, поки моя ситуація розглядається. За цей час зі мною ніхто не зв’язався і нічого не повідомив", – зауважив автор скарги.

Він повторно написав боту в месенджері, але співробітник Monobank констатував: допомогти нічим не може, оскільки можливості повернути кошти відправнику немає. Також він відмовив клієнту в проханні надати більш детальну інформацію щодо причини.

Представники Monobank у відповідь на скаргу повідомили, що в мобільному додатку за замовчуванням усі платежі надходять на чорну картку. Щоб самостійно змінити це налаштування, потрібно затиснути палець на обраному контакті. Після цього з’явиться вибір активної картки отримувача.

Нова картка від Monobank

Нещодавно співзасновник фінансової установи Олег Гороховський розповів про запуск ко-брендової картки "MONO-АТБ". Вона потрібна клієнтам, які часто купують товари в магазинах мережі "АТБ-Маркет". Там постійно з’являються знижки на різні позиції в діапазоні від 9% до 53%.

"MONO-АТБ – це все та сама (крута) картка від mono, розраховуючись котрою, ви будете автоматично отримувати додаткові знижки на обрані позиції. Станом на зараз у каталозі АТБ доступно 1285 товарів зі знижками", – написав на власній сторінці в Telegram Олег Гороховський.

Щоправда, картка недоступна у фізичному варіанті, оскільки не було можливості змінити дизайн пластику. Аби почати отримувати знижки, потрібно:

  • для нових клієнтів – купити картку та активувати її через мобільний додаток;
  • для актуальних клієнтів – придбати її в магазині АТБ і просканувати, щоб діюча картка замінилася на нову.

Коштує "MONO-АТБ" 50 грн, які одразу повернуться на рахунок після успішної активації.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Monobank визнав непотрібною одну функцію та розповідав, що не можна зробити в додатку. Також ми повідомляли, без яких документів картку можуть не розблокувати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.