Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З картами Ощадбанку виникають проблеми – на що скаржаться клієнти

Після поповнення банківського рахунку з карти зникає частина коштів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

З карт Ощадбанку зникають гроші клієнтів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці стикаються з неприємною ситуацією, коли з банківської карти Ощадбанку незрозумілим чином списуються кошти. Після поповнення рахунку сума стає меншою, ніж передбачається транзакцією.

Кілька скарг опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач з ніком Shestopal777 розповів, що має статус військового пенсіонера, тобто отримує грошове забезпечення. По обіді 3 лютого киянину прийшло сповіщення про успішне здійснення нарахування. Наступної доби він вирішив поповнити мобільний рахунок для оплати зв’язку, але помітив, що сума на карті зменшилася. Не вистачало 100 грн до попереднього значення.

При цьому українець запевняє, що не здійснював фінансових операцій, не відсилав нікому гроші, нічого не оплачував картою. Тож незрозуміло, яким чином вони могли зникнути. У виписці також не вказано жодної інформації, яка б пролила світло на ситуацію. Клієнт вирішив написати скаргу, аби отримати відповідь на запитання, проте коментарів від співробітників Ощадбанку станом на 6 лютого не отримав.

Ощадбанк знімає гроші за заблоковані карти

Проблеми у клієнтів виникають не лише з коштами, які зникають в нікуди. Люди скаржаться, що фінустанова продовжує нараховувати плату за користування картою навіть у разі її блокування. При цьому можливі зняття з іншого рахунку її власника. Або ж банк нараховує борг, який потім вимагає сплатити.

Зокрема українка на порталі Мінфін поскаржилася, що карту автоматично закрили за кілька місяців до закінчення терміну дії, але "за обслуговування далі знімають по 7 грн, використовуєш ти її чи ні, все одно плати".

Про схожу проблему написала інша жінка, якій тривалий час приходять повідомлення про необхідність заплатити за користування рахунком. Але проблема в тому, що вона ніколи не була клієнткою Ощадбанку, тож навіть не має карти, про обслуговування якої пишуть представники фінустанови у сповіщеннях.

Українка зазначила, що намагалася зв’язатися з техпідтримкою і писала листи на електрону пошту з проханням дати відповідь, про який саме рахунок йдеться. Але реакції не отримала.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про схожу ситуацію, коли чоловік втратив понад тисячу доларів, намагаючись поповнити валютну карту через систему Payoneer. Гроші так і не зарахувалися, а співробітники Ощадбанку не змогли об’єктивно пояснити, що сталося.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що чому варто не забувати користуватися карткою Ощадбанку. Також ми повідомляли, що клієнтка Ощадбанку залишилася без грантових коштів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.