Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росіяни змушують українців видаляти додатки Ощадбанку – як відновити доступ

Заново авторизуватися можна навіть після втрати українського номера телефону через окупацію

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Українці в окупації можуть відновити доступ до додатку Ощадбанку

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Українці, які живуть на тимчасово окупованих територіях і яких змусили видалити мобільний додаток Ощадбанку, можуть дуже просто його відновити.

Про це повідомили у Мінреінтеграції.

У Луганській ОВА раніше розповіли, що окупанти на захоплених територіях змушують українців видаляти додатки держбанків зі своїх мобільних телефонів, зокрема —Ощадбанку.

Однак в такому разі мобільний застосунок дуже просто відновити, навіть перебуваючи в окупованих регіонах. Складнощі можуть виникнути лише тоді, коли клієнт не має доступу до свого фінансового телефонного номера.

Як відновити додаток Ощадбанку

Ті, хто втратив доступ до мобільного номера, можуть змінити канал відправлення повідомлень із SMS на Viber. Такі клієнти можуть звернутися до контакт-центру банку по каналу web-зв’язку на офіційному сайті Ощаду. Після проходження верифікації вони зможуть користуватися додатком.

Детальна інструкція включає такі кроки:

  1. Завантажте або відкрийте новий додаток "Мобільний Ощад".
  2. Якщо при введенні номера телефону для входу/реєстрації ви не отримали SMS, то переходьте на сайт Ощадбанку в розділ "Зворотний зв’язок", обирайте "Вебдзвінок" і "Продовжити без авторизації". Вас буде з’єднано з оператором контакт-центру.
  3. Надайте інформацію згідно з інструкцією оператора контакт-центру. Після цього канал доставлення одноразових паролів буде змінено. Необхідно здійснити реєстрацію не пізніше закінчення поточного дня, в якому було проведено зміну каналу доставлення.
  4. Після цього заходьте в додаток, натискайте "Відправити SMS повторно", і повідомлення надходитиме у Viber (на фінансовий номер телефону). Якщо є труднощі із застосунком Viber, скористайтеся сервісами VPN.
  5. Всі наступні операції можна підтверджувати у новому додатку кодом доступу, відбитком пальця або за допомогою FaceID. У разі необхідності повторної реєстрації повторіть процес, звернувшись до контакт-центру Ощадбанку.

Раніше ми писали про те, що клієнти Monobank скаржаться на блокування карток. Також ми пояснювали, як блокування карти ПриватБанку може залишити без кредитних грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.