Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнтка Ощадбанку залишилася без грантових коштів – що сталося

Через помилку в даті оформлення рахунку клієнтка Ощадбанку залишилася без гранту

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українка втратила грантові кошти

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Харків’янка відкрила рахунок ФОП у відділенні Ощадбанку для отримання на карту грантових коштів у сумі 250 тисяч гривень. Проте згодом їй відмовили у фінансування через помилку в даті.

Свою історію жінка розповіла на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка з ніком Hanna2023 повідомила, що 17 жовтня їй затвердили грантовий проєкт на відкриття власної справи та надання двох робочих місць. Українка скористалася можливістю на фінансування від держави, попередньо розробивши бізнес-план і пройшовши співбесіду в Державній службі зайнятості. Згода на підтримку й розвиток проєкту надійшла в додаток "Дія".

"За умовами в термін до 15 робочих днів з моменту отримання згоди я повинна зареєструвати ФОП та відкрити розрахунковий рахунок в Ощадбанку. 25 жовтня 2022 року звернулась в харківське відділення до відділу обслуговування юридичних осіб, де заступник керівника та менеджер допомогли оформити всі необхідні документи", – зазначила клієнтка.

Серед них були заява приєднання до договору мікрогранту, заява про відкриття рахунку, договір банківського обслуговування, заява про підключення тарифного пакета й чек про оплату в касі відділення. Українка завершила реєстрацію 25.10.2022, тобто через 8 днів після затвердження права на грант. Опісля кілька разів телефонувала менеджеру для уточнення, чи не надійшли кошти на рахунок.

Чим завершилася історія клієнтки Ощадбанку

Пройшло два з половиною місяці, і 4 січня поточного року Служба зайнятості повідомила жінку, що надання гранту скасовано, оскільки рахунок в Ощадбанку було відкрито 25 листопада, більше як через місяць після згоди, а не протягом 15 днів, як необхідно. Проте українці обіцяли переглянути рішення про відмову, якщо Ощадбанк уточнить дату оформлення ФОП. Клієнтка знову звернулася до відділення та поспілкувалася з працівниками, які допомагали їй з реєстрацією.

Втім допомогти ніхто не зміг. Виправити дату відкриття рахунку також неможливо. В результаті користувачка послуг фінустанови залишилася без виграного гранту: "Вони працюють далі, а мене позбавили права отримати роботу, не буде створено 2 робочих місця, гроші на які виділяє держава для працевлаштування своїх громадян в скрутний час".

На порталі Мінфін жінка знову звернулася до представників банку, щоб вони посприяли у розв'язанні проблеми. Якщо вдасться виправити ситуацію, то, можливо, грант схвалять знову. Але станом на 18 січня відповідь від Ощадбанку не надійшла.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнт Ощадбанку не може потрапити до відділення і повернути гроші. Також ми повідомляли, чому варто не забувати користуватися карткою Ощадбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.