Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чому варто не забувати користуватися карткою Ощадбанку — клієнтам пояснили

Банк списує гроші з клієнтів не тільки за перевірку залишку коштів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк без попередження списує гроші з карток клієнтів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Ощадбанку поскаржився, що фінустанова без відома клієнтів списує кошти з їхніх карток. Крім того, послуга перевірки балансу на карті в Ощадбанку теж платна.

Відповідний відгук на сторінці у соціальній мережі Facebook опублікував користувач Сергій Попов.

За його словами, банк списує з пенсійних карток 100 грн без попередження.

"Ощадбанк – найнеприємніший банк. Стягує по 100 грн з пенсіонерів за просто так, отримати баланс по картці – плати 3 грн!" – йдеться у повідомленні чоловіка.

Як пояснили ситуацію у банку

На скаргу клієнта відповів один зі співробітників банку. Він пояснив, що безоплатною є лише перша перевірка балансу на картці. За кожні наступні спроби з картки клієнта списується по 3 грн. Натомість 100 грн банк списав за те, що клієнт впродовж року не користувався своїм рахунком.

Крім того, представник фінустанови порадив клієнту зателефонувати у контактний центр та дізнатися інформацію щодо комісії. А безплатно перевірити баланс на картці можна через додаток або чат-бот.

Нововведення від Ощадбанку на 2023 рік

Банк вирішив продовжити до 31 травня 2023 року дію платіжних карток, термін яких завершився або сплине впродовж найближчих місяців.

Пролонгація відбуватиметься в автоматичному режимі, тобто клієнтам необов'язково приходити у відділення банку. Після продовження строку дії у карток залишиться повний функціонал. Наприклад, ними можна буде розраховуватися в торговельно-сервісний мережі чи знімати готівку в банкоматі.

Кредитні канікули для мобілізованих українців

Громадяни України, які після повномасштабного вторгнення Росії пішли служити до війська, отримали право не сплачувати відсотки за користування кредитом на час воєнного стану.

Відповідно, банки не можуть нараховувати штрафні санкції та пеню наступним категоріям клієнтів:

  • військовослужбовцям – з початку і до закінчення особливого періоду;
  • резервістам та військовозобов’язаним – з моменту призову під час мобілізації й до закінчення особливого періоду.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, з якою картковою проблемою зіткнулися клієнти Ощадбанку. Також ми писали, хто з українців може отримати 6 700 грн від держави за допомогу ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.