Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнт Ощадбанку втратив більш як 1 000 доларів – що стало причиною

Співробітники Ощадбанку не можуть знайти валютний переказ клієнта у розмірі 1 368 доларів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Ощадбанку втратив більше тисячі доларів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українець вирішив відкрити валютну картку в Ощадбанку, щоб зберігати на ній заощадження. Проте переказ не надійшов на рахунок. Причину не можуть визначити ні представники фінустанови, ні техпідтримка системи Payoneer.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач з ніком OleksiiGa зазначив, що має банківський профіль у провайдера MasterCard – Payoneer, через який можна швидко здійснювати перекази. Аби тримати валюту на одній карті, клієнт Ощадбанку звернувся за оформленням спеціального рахунку. Прийшов час, коли на нього потрібно було перерахувати власні кошти.

Щоб перевірити якість операції та не натрапити випадково на технічні проблеми, чоловік спочатку здійснив переказ у розмірі 246 доларів. Операція пройшла успішно, фінанси опинилися на карті Ощадбанку, хоч і довелося чекати два дні. Тож він вирішив перерахувати ще 1 368 доларів. Проте цього разу все пішло не за планом. Минуло 32 дні, показники на карті залишилися незмінними.

При цьому помилитися в реквізитах українець, як він сам стверджує, не міг, адже система Payoneer зберігає дані. Тобто він повторив попередню транзакцію, яка завершилася успіхом. Щоб розібратися у ситуації, клієнт спершу поспілкувався зі службою підтримки платіжної системи. Працівники Payoneer, як запевняє автор відгуку, надали всі можливі документи про відправлення коштів. Після ретельної перевірки з’ясувалося, що причину варто шукати в Ощадбанку.

Чи вдалося повернути валюту

Оператор фінансової установи дає стандартні відповіді на запити клієнта, зокрема: "вам було зараховано 246 доларів" або "ми не можемо повернути вам кошти, яких у нас немає". На прохання з’єднати з кваліфікованим фахівцем, якому можна надати документи підтвердження успішного переказу від Payoneer, реакції від Ощадбанку немає. Тож українець залишився без валютних заощаджень, не розуміючи, куди могли зникнути гроші, причому безслідно.

Громадяни часто скаржаться на втрату особистих фінансів. В основному претензії користувачів послуг пов’язані зі списанням сум без підтвердження власника рахунку. Люди вимагають пояснень, чому з карти хтось сторонній може зняти кошти. Звісно, всі потерпілі від таких випадків запевняють, що нікому не передавали дані свого рахунку та не ділилися доступом до банківських карт.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтка Ощадбанку залишилася без грантових коштів. Також ми повідомляли, що росіяни змушують українців видаляти додатки Ощадбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.