Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Євро та злотий здають позиції? Який офіційний курс встановив НБУ на 24 серпня

Розповідаємо, як змінилися офіційні курсові показники іноземної валюти в Україні станом на 24 серпня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нацбанк вкотре оновив офіційний курс іноземних валют

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Національний банк України оновив показники офіційного курсу іноземних валют на четвер, 24 серпня. За добу євро та польський злотий дещо змінили свої показники у бік зниження, а ось курс долара досі залишається на фіксованому рівні.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Офіційний курс іноземних валют

Станом на 24 серпня євро оновив свої показники, які наразі становлять:

  • 39,53 грн/євро (-0,27 грн).

Певним чином подешевшав й польський злотий. Його офіційний курс знаходиться на такому рівні:

  • 8,82 грн/злотий (-0,08 грн).

Щодо показників долара, то Нацбанк вже готується скасувати фіксований курс, проте, наразі невідомо, коли саме відбудуться ці зміни. А поки що вартість іноземної валюти продовжує становити 36,56 грн.

Офіційний курс валют в Україні
Офіційний курс валют в Україні
Фото: НБУ

Що відбувалося в банках та обмінниках 23 серпня

За даними порталу "Мінфін", 23 серпня курсові показники іноземної валюти в обмінних пунктах досягли максимального значення за кілька місяців. Курс купівлі американського долара становив 38,30 грн, а курс продажу – 38,60 грн.

Курсові показники долара в обмінних пунктах
Курсові показники долара в обмінних пунктах
Фото: Мінфін

Свого найвищого значення за кілька місяців досяг курс долара й в касах українських банків. 23 серпня середні показники іноземної валюти в фінустановах становили:

  • купівля – 37,90 грн/долар;
  • продаж – 38,60 грн/долар.

Вартість долара в касах українських банків
Вартість долара в касах українських банків
Фото: Мінфін

Яким буде курс долара до кінця літа

Доктор економічних наук, заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що на готівковому ринку курс долара перетнув позначку 38 грн та наразі не планує здавати позиції.

На такий курсових рух вплинули певні чинники, зокрема, припинення зернової угоди та підвищення акцизу на пальне. Внаслідок цього на ринку зменшилася кількість валюти, а ось попит на долар певним чином зріс. Також важливу роль у здорожчанні іноземної валюти відіграла заява НБУ щодо скасування фіксованого курсу долара.

За словами експерта, до кінця серпня курс долара навряд чи знову проявить якийсь активний рух. Так, він й надалі знаходитиметься за межами 38 грн/долар, але, скоріш за все, вже не демонструватиме таких різких поворотів, як минулого тижня.

Раніше ми розповідали, де категорично не можна міняти долари. Також ми писали, в які дні тижня вигідно купувати іноземну валюту. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.