Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Є час до листопада – хто з українців зможе отримати до 3 тисяч гривень

Уряд призначив додаткові гроші від держави для одразу кількох категорій населення

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати додаткові гроші

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

До Дня Незалежності України ветерани війни та люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, могли отримати від 450 до 3 100 гривень. Однак не всі матимуть гроші вже до 1 жовтня. Тому такі особи повинні звернутися за допомогою до 1 листопада.

Про це повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів України.

Особам, які не є пенсіонерами або не перебувають на службі, разова грошова допомога до Дня Незалежності України виплачується за їх особистим зверненням.

Вам необхідно звернутися до територіальних органів Пенсійного фонду України за місцем проживання або до Центрів надання адміністративних послуг. Після цього варто надати відповідне посвідчення і дані про поточний рахунок, відкритий в банку.

"Отже, якщо вам до 24 серпня був встановлений статус і видане відповідне посвідчення, але до 1 жовтня ви не отримаєте разову грошову виплату до Дня Незалежності України, зверніться, будь ласка, до 1 листопада до ПФУ або ЦНАП", – повідомили в пресслужбі.

Які суми доплат отримають українці

Раніше ми розповідали, що уряд призначив додаткові гроші від держави для таких категорій:

Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

  • I групи – 3100 грн;

  • II групи – 2900 грн;

  • III групи – 2700 грн.

Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції гідності та колишні неповнолітні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків – 1 000 грн.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3 100 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 Ст. 10 Закону України "Про статус ветеранів війни" – 650 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України – 1 000 грн.

Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 450 грн.

Якщо вас зацікавила цю інформацію, то більше ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали, які три види допомоги можна отримати через "Дію". Також сайт Pro Гроші вже писав про те, що в Україні повернули додаткові виплати поліції та ДСНС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.