Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні повернули додаткові виплати поліції та ДСНС – які суми надійдуть вже в серпні

Прем'єр-міністр підтвердив, що доплати правоохоронцям та рятувальникам знову почнуть виплачувати

Фото: ДСНС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Додаткові виплати повернули поліції та ДСНС

Фото: ДСНС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Разом із доплатами військовослужбовцям будуть повернуті доплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції. Вони отримуватимуть додаткові виплати від 30 тисяч гривень щомісяця.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.

Він зауважив, що відповідне рішення було прийняте урядом. При цьому прем'єр-міністр підтвердив, що виплати повертаються ДСНС та поліції.

"Підтримка захисників та захисниць. Встановлюємо справедливі щомісячні доплати для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників", – написав Шмигаль.

Які доплати будуть виплачувати

Прем'єр-мінстр також уточнив, що розмір доплат щомісячно становитиме 30 тисяч гривень. Більші суми отримуватимуть:

  • ті, хто здійснює оперативне управління військовими частинами та підрозділами на відстані – доплати можуть становити 50 тисяч гривень;
  • ті, хто бере безпосередню участь у бойових діях – 100 тисяч гривень.

При цьому, в постанові Кабміну від 9 серпня 2023 року вказано, що доплати отримуватимуть усі особи рядового та начальницького складу ДСНС, поліцейські, а також особи начальницького складу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро. Для них передбачені додаткові винагороди у розмірі 30 тисяч гривень "пропорційно в розрахунку за місяць".

Водночас ті ж, хто займають такі ж посади, але беруть безпосередню участь у бойових діях чи перебувають в районах ведення бойових дій, на окупованих територіях чи на територіях між позиціями Сил оборони та позиціями окупантів отримуватимуть доплати до 100 тисяч гривень "в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах".

В постанові уряду йдеться про повернення доплат ДСНС та поліції
В постанові уряду йдеться про повернення доплат ДСНС та поліції
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Коли виплатять кошти

Народний депутат Олексій Гончаренко раніше повідомив, що виплати 30 тисяч будуть здійснюватися відразу за два місяці – червень та липень. Водночас нардеп не вказував, що ці доплати взагалі повернули поліції та ДСНС.

Також зауважимо, що в постанові уряду не йдеться про період, за який мають надійти виплати. Там лише зазначено, що це питання буде узгоджуватися з Міністерством фінансів та Мінекономіки.

Чому можуть призупинити бойові виплати

Раніше ми розповідали, що існує перелік обставин, через які додаткову винагороду (бойові) з військовослужбовця можуть зняти. Серед них такі:

  • самовільне залишення військової частини або місця несення служби;
  • відмова від виконання бойового завдання;
  • добровільна здача в полон до ворога;
  • вживання алкогольних напоїв або наркотичних речовин під час несення служби;
  • застосування до військовослужбовців адміністративної або кримінальної відповідальності.

Крім того, юрист Ілля Шипко пояснив, що фінансова частина військової частини нараховує бойові виплати на основі наказів командирів про участь у бойових завданнях. Саме тому, не всі військові на лінії зіткнення могли отримувати 100 тис. гривень щомісяця.

Нагадаємо, ми писали про те, що деяким військовим можуть виплатити понад 700 тисяч гривень. Також ми розповідали про тонкощі призначення виплат військовим у разі поранення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.