Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Свято наближається: хто отримає гроші до Дня Незалежності

Розбиралися, яким категоріям українців нарахують доплати до пенсій до свята та як правильно подати заяву

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На свято деякі пенсіонери отримають доплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким категоріям пенсіонерів до Дня Незалежності України нарахують доплати. Мова йде про ветеранів війни і жертв нацистських переслідувань.

За інформацією Кабміну, такі виплати зазвичай приурочувалися до Дня перемоги, але цього року схвалено рішення перенести виплати на серпень.

Хто отримає і які суми доплат

До Дня Незалежності Україні додаткові гроші від держави отримають такі категорії українців:

Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

  • I групи — 3100 грн;
  • II групи — 2900 грн;
  • III групи — 2700 грн.

Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків — 1000 грн.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 Ст. 10 Закону України "Про статус ветеранів війни" — 650 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України — 1000 грн.

Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 450 грн.

Особам, які отримують пенсію чи щомісячне довічне грошове утримання для отримання виплат звертатися до органів ПФУ не потрібно — їх призначать автоматично.

Кому треба звернутися до ПФУ

Проте частині осіб, які мають право на разову допомогу, потрібно звернутися до органів Пенсійного фонду. Це особи, які:

  • не перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду України як отримувачі пенсії/щомісячного довічного грошового утримання суддів у відставці;
  • не перебувають на службі в силових міністерствах та відомствах, в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах.

Як подати заяву на допомогу

Подати заяву на отримання допомоги можна особисто в будь-якому сервісному центрі ПФУ, пред’явивши документи, що посвідчують особу, її статус, а також номер поточного банківського рахунку.

Також сайт Pro Гроші розповідав про заплановані зміни у призначенні соціальних виплат. Більше про соціальні виплати в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.