Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Яку кнопку в Monobank краще не чіпати без потреби – принесе зайві проблеми

Користувач звернув увагу на одну особливість мобільного додатку, яка може завдати незручностей клієнтам Monobank

Фото: Pexels, Monobank. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Monobank знайшов кнопку в додатку, яка завдасть незручностей

Фото: Pexels, Monobank. Колаж: Pro Гроші

Українці у своїй більшості зауважують, що онлайн-банкінг Monobank досить зручний і швидкий у користуванні, має чимало важливих функцій та послуг. Але на екранні введення PIN-коду є кнопка, натиснувши на яку неможливо скасувати дію.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

На невеликий нюанс звернув увагу користувач, зареєстрований під ніком krv77. Він відмітив позитивною оцінкою додаток Monobank, порівнявши його з іншими онлайн-банкінгами від українських фінансових установ. Втім зауважив на одній деталі, що може завдати незручностей клієнтам.

На головному екрані вводу пароля внизу висвічується кнопка "Забули PIN-код". Якщо випадково натиснути на посилання без наміру змінити пароль, цю дію скасувати не вийде, бо відсутня функція підтвердження. Тобто поки не відбудеться успішна заміна коду, в мобільний застосунок зайти неможливо.

"Випадково натиснути її дуже просто. При зміні PIN-коду вимагається відеоідентифікація, на щастя – автоматична. І все одно це довго та незручно. Довелося навіть поголитися, бо не розпізнавало", – зауважив клієнт.

Він розповів історію на сторінці скарг, аби представники банку помітили недолік у застосунку та покращили його шляхом внесення змін у програмний код.

Яких послуг не вистачає клієнтам у додатку

На думку деяких користувачів, додаток Monobank хоч і містить чимало функцій, недоступних в інших фінансових установах, але водночас не має багатьох послуг. Наприклад:

  • додаткової картки для одного рахунку;
  • картки лише для здійснення підозрілих операцій;
  • автоматичного поповнення депозиту;
  • замовлення віртуальної картки без необхідності отримувати пластикову чорну;
  • окремої картки для оплат в Інтернеті;
  • вимкнення розрахунку у певних категоріях.

Але нещодавно застосунок оновили та додали довгоочікувану послугу, що стане в пригоді самозайнятим особам. Мова про окремий рахунок для операцій, пов’язаних зі здійсненням незалежної професійної діяльності.

Тепер адвокати, нотаріуси, арбітражні керуючі та приватні виконавці можуть відкрити рахунок і приймати платежі за надання послуг окремо від основної картки. Щоб його під'єднати, потрібно оновити додаток до останньої версії, у верхньому меню натиснути на кнопку "Відкрити картку або рахунок" і з перелічених варіантів обрати рахунок НПД у гривні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Monobank попередили про масштабний збій та розповідав, що сталося з мобільним додатком. Також ми повідомляли, який збій в додатку Monobank може залишити клієнтів ні з чим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.