Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб не втратити валюту: про яку кнопку в додатку Monobank треба знати

Клієнт намагався відправити євро, але в додатку помилково перевів валюту спочатку в долари, а потім знову в євро, виконавши подвійну конвертацію

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Monobank втратив 40 євро, намагаючись перевести кошти в додатку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Чоловік втратив близько 40 євро на подвійній конвертації валюти, чого не мало відбутися. В мобільному додатку Monobank за замовчуванням стоїть переказ доларів на рахунок, і клієнт не зміг змінити це налаштування на євро.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач розповів, що натрапив на дивний збій у застосунку Monobank. Йому було потрібно відправити 700 євро на картку Genome, для чого скористався можливостями свого смартфона, відкривши додаток і ввівши реквізити. Але біля суми переказу відобразився значок долара, що збентежило чоловіка. Біля нього знаходилася стрілочка, натисканням на яку можна змінити валюту, але після кількох спроб нічого не спрацювало.

"Тоді я вирішив, що, можливо, сума в доларах є ілюстративна або так відображається через якісь правила НБУ – я далекий від фінансів і банківських норм. І звісно, якщо переводжу євро з однієї карти на іншу, долари там ні до чого. Тож нажав на кнопку і цим перевів 700 доларів з рахунку євро, виконавши подвійний обмін", – констатував українець.

Як результат – через власну необачність і збій у додатку клієнт втратив 40 євро. Він звернувся по допомогу до служби підтримки Monobank, аби скасувати транзакцію і розібратися, чому євро автоматично конвертувалися в долари, а зміна валюти натисканням на стрілку не спрацювала.

Але об’єктивної відповіді від представників фінустанови не отримав. Обіцянку виправити проблему не виконали, зате побажали гарного дня і запевнили, що співчувають у ситуації. Користувач попросив прибрати дефолтний доларовий знак під час переказу євро та збільшити піксельну стрілку, щоб клієнти не втрачали свої кошти через неробочу кнопку.

Чого не вистачає в додатку

Раніше клієнт Monobank помітив, що в додатку немає багатьох корисних і потрібних послуг, які мають деякі інші банки України. При цьому саме Monobank позиціює себе як "банк у смартфоні", не забезпечуючи користувачів максимальною кількістю функцій. Серед недоліків, на які звернув увагу автор негативного відгуку, такі:

  • відсутність додаткових карт для одного рахунку;
  • відсутність карти лише для оплати в Інтернеті, наприклад, для покупки на підозрілих сайтах;
  • не можна автоматично поповнювати депозит;
  • не можна використовувати тільки віртуальні картки;
  • заборонено вимикати розрахунок у певних категоріях.

Представники Monobank зауважили, що візьмуть до уваги зазначені мінуси, надішлють пропозиції та побажання колегам, а вони спробують вдосконалити обслуговування клієнтів і мобільний застосунок, аби мінімізувати незадоволення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що отримання спадщини може затягнутися та розповідав, яка проблема виникла в клієнтки Monobank. Також ми повідомляли, що Monobank затримує розблокування арештованих рахунків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.