Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank звинуватили в нестачі функцій і послуг: що може з’явитися в додатку

На Monobank поскаржилися через відсутність багатьох функцій і послуг, які мають інші фінансові установи

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Monobank знайшов чимало недоліків у роботі банку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Monobank позиціонує себе як "банк у смартфоні", але на думку деяких клієнтів це сумнівний статус, оскільки користувачі не мають багатьох корисних і важливих функцій, які натомість присутні в інших фінустановах, з фізичними відділеннями. Тож вони звернули увагу представників Monobank на цей недогляд, щоб домогтися покращення сервісу.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Crasynotadasy, зауважив, що мобільний додаток досить незручний, і це стало особливо помітно після останніх оновлень інтерфейсу. Плюс відсутні можливості, які би значно спростили повсякденні дії з картками, натомість є чимало обмежень. Загалом клієнт зауважив такімінуси:

  • не можна створити додаткову картку для одного рахунку;
  • немає змоги створити картку для підозрілих операцій (наприклад, щоб оплачувати покупки на сайтах, яким не довіряєте, але де необхідно щось придбати);
  • не можна автоматично поповнювати депозит, що є у конкурентів (нещодавно ПриватБанк додав у застосунок таку функцію);
  • заборонено використовувати тільки віртуальні картки без необхідності обов’язково замовляти чорний пластик;
  • немає можливості зробити окрему картку для оплат в Інтернеті (що, знову таки, дозволяє ПриватБанк);
  • вимкнути розрахунок у певних категоріях також не можна (зокрема щоб не підтверджувати постійно операції в Інтернеті).

У відповідь на скаргу клієнта представники Monobank зауважили, що направили побажання колегам і будуть намагатися вдосконалювати роботу й обслуговування, щоб подібних відгуків було мінімум.

Monobank довго не знімає арешт з рахунку

Внаслідок накладення арешту на картку клієнт залишився без грошей. Але він направив запит до виконавчої служби на розблокування суми в розмірі 13 400 грн, як дозволяє законодавство. Виконавець 12 травня надіслав затверджений запит в Monobank, але ще впродовж п’яти днів ситуація не змінювалася.

Власник рахунку зауважив, що кожного дня спілкувався зі службою підтримки, яка просила почекати максимум 1-2 доби, поки вдасться виконати провадження. Втім фінустанова не поспішала задовольнити запит виконавчої служби і розблокувати рахунок. Водночас зворотну дію, тобто накладення арешту, було здійснено чи не одразу після отримання постанови.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що отримання спадщини може затягнутися і розповідав, яка проблема виникла в клієнтки Monobank. Також ми повідомляли, скільки клієнти Monobank можуть втратити на переказі євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.