Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як вигідно покласти гроші на депозит – лайфхак від експерта

Ви можете більше заробити на депозиті, якщо будете дотримуватися порад фінансиста

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть збільшити свої заощадження

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість українців знають, що найкращий варіант для ваших заощаджень – це коли вони працюють на вас. А от те, як багато вони для вас зароблять за весь час, залежить вже від того, куди ви їх вкладете.

Про це розповіла фінансистка Наталія Рудевіч в Instagram.

Як найвигідніше класти гроші на депозит

Більше можна заробити на депозиті із капіталізацією відсотків. Це коли відсотки не виплачуються щомісяця, а реінвестуються.

"Тобто кошти додаються до депозиту і наступне нараховання буде здійснюватися вже на більше суму. Так ви підключаєте дію складного відсотка", – пояснює експерт.

Також важливо знати про "системно важливий банк". Його діяльність впливає на стабільність всієї банківської системи. НБУ щороку складає перелік таких банків.

"За ними здійснюється посилений нагляд і застосовуються посилені вимоги, щоб знизити ймовірність їхнього банкрутства. Вони є більш надійними для зберігання грошей", – додає Рудевіч.

В Україні є сервіс, який моніторить усі ставки за кредитами в банках України. Переглянути цю інформацію можна за посиланням.

В яких валютах варто зберігати заощадження

Раніше ми розповідали про те, що українці можуть зберігати свої гроші не лише в доларах та євро. Безпечно буде також мати швейцарський франк та британський фунт. Це залежить від того, яка мета ставиться перед українцями.

Наприклад, швейцарський франк більш консервативний, а також він має найменший відсоток у світі, адже дана валюта вважається досить стабільною і не має сильної динаміки на ринку.

А от британський фунт дещо програє, адже є кілька випадків, коли він знецінився. Наприклад, так сталося після того, як країна даної валюти вийшла із Європейського Союзу. Ще раз випадок повторився після пандемії коронавірусу кілька років тому.

Ще більше інформації про те, в якій валюті безпечно зберігати гроші, ви можете вже знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Як віртуальні картки можуть зберегти ваші гроші

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, що віртуальна картка зазвичай зберігається в мобільному застосунку вашого банку. Серед переваг є те, що її неможливо:

  • пошкодити;
  • загубити;
  • випадково забути в банкоматі.

Як і пластикову картку, її також можна додати в ApplePay або GooglePay. Таким чином ви зможете здійснювати розрахунки карткою через смартфон. Детальніше читайте тут.

Раніше ми розповідали про пошкоджені купюри, які з'явилися в українських банках. Також сайт Pro Гроші писав, як шахраї можуть виманити гроші на дорозі. Ще ми вам розповідали про те, як страждають клієнти ПриватБанку від шахраїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.