Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку страждають від шахраїв – якого сайту варто побоюватися

Кошти зникають з карти без попереднього підтвердження транзакції

Фото: ПриватБанк, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку зіткнулися з шахрайським сайтом

Фото: ПриватБанк, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку скаржаться на систему безпеки фінансової установи, яка дозволяє іншому вебресурсу списувати гроші з карток, при цьому не надсилаючи сповіщення про підтвердження операції.

Кілька схожих історій опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Наприкінці грудня киянка отримала повідомлення в додатку Приват24 про зняття коштів на суму 16 333 грн з кредитної карти Gold через сайт dhgate.com. Причому списання відбулося через конвертацію валюти, оскільки оригінальний розмір зниклих фінансів – 2 078 694.00 COP (колумбійське песо).

Українка зауважила, що майже одразу на електронну пошту надійшов лист про неправильне введення коду CVV2, а також інструкція, як правильно його ввести. Тобто спочатку кошти списалися, і лише згодом банк відправив сповіщення про помилку вводу. Клієнтка одразу заблокувала карту і звернулася до ПриватБанку за номером 3700 з приводу шахрайства.

даному випадку служба безпеки проігнорувала шахрайські дії, але банк вважає, що відповідальність за це має нести клієнт, який є потерпілою стороною", – уточнила жінка. У відгуку наголошується, що особисті дані стороннім особам не передавалися, на підозрілих сайтах постраждала також не реєструвалася.

Тож вона справедливо запитує фінустанову, чому не було відправлено запит ні в додаток, ні на фінансовий номер, який прив’язаний до рахунку. А ще українка цікавиться, чому при неодноразовому введенні неправильного коду СVV2 банк не зв’язався з клієнткою чи не заблокував платіж.

ПриватБанк не допомагає повернути втрачені кошти

Схожа ситуація виникла в іншої клієнтки, яка написала відгук днем раніше. Вона повідомила, що вранці відповіла на телефонний дзвінок: автоматизований голос сповістив про відмову у здійснені транзакції через неправильний СVV2. Платіж мав здійснитися на сайт dhgate.com. Жінка поклала слухавку, не надаючи жодних підтверджень на переказ коштів.

Але через 10 хвилин перевірила баланс карти Gold і побачила списання на суму 446,80 доларів, тобто більш як 15 тисяч гривень. Це були кредитні гроші, які потрібно повернути протягом 25 днів, інакше нарахують відсотки. Служба підтримки ПриватБанку прийняла заявку на повернення фінансів, але дала час на розгляд – від 45 до 120 днів.

Тож тепер клієнтці доведеться терміново шукати майже 500 доларів, щоб погасити заборгованість. В установі у відповідь на скарги користувачів послуг повідомляють, що не можуть вплинути на час розгляду заявок, оскільки ці терміни строго встановлені платіжною системою.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у клієнтки ПриватБанку не вийшло зняти гроші перед Новим роком. Також ми повідомляли, що ПриватБанк без згоди клієнтки використав її кошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.