Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як не потрапити в "боргову яму" – найпоширеніші помилки під час оформлення кредитів

Звертайте увагу, що банки мають право на односторонню зміну умов, говорить адвокат Дмитро Величко

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Умови кредиту можуть змінитися

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці продовжують брати кредити навіть під час війни, аби закрити свої потреби. Однак іноді люди припускаються найпоширеніших помилок, які потім можуть викликати чимало проблем.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Про що варто памʼятати

Договір — це не лише те, що прописано на папері. Памʼятайте, що згідно з національним законодавством правовідносини сторін за договором регулюються не тільки зафіксованими у тексті документа умовами, але й тими положеннями чинного законодавства, які є обовʼязковими для сторін цього договору.

Якщо сторони у договорі поруки не пропишуть окремо обмеження обсягу (розміру) відповідальності поручителя, то в майбутньому, у випадку порушення основним боржником кредитного зобовʼязання, поручитель за загальним правилом ч. 2 ст. 554 ЦК України буде відповідати за весь борг, включаючи сплату тіла кредиту, процентів за ним, неустойки та збитків, а не лише, наприклад, виключно за тіло кредиту, – зазначає адвокат та керуючий партнер Адвокатського об‘єднання "КОГНІТОР" Дмитро Величко.

Умови можуть змінюватися. Звертайте увагу, що банки мають право на односторонню зміну умов. Більшість людей думає, що якщо вони не погоджувалися на зміни договору і попередньо не підписали окремий документ, то таких змін не повинно бути. Однак це не так.

Підписуйтеся на кожній сторінці договору. Це унеможливить в майбутньому спір з приводу визначення змісту умов, які зафіксовані в тексті договору на його сторінках, що не підписані сторонами.

Як додати дебетову або кредитну картку на iPhone

Раніше ми вже писали про те, що електронні картки полегшують оплату, адже не потрібно носити із собою гаманець з готівкою. Тому ви можете самостійно додати його до свого телефону.

Як це зробити на iPhone

  • у програмі "Гаманець" натисніть кнопку "Додати";
  • натисніть "Дебетова чи кредитна картка", щоб додати нову картку;
  • натисніть "Попередні картки", щоб додати картку, яку ви вже використовували;
  • натисніть "Продовжити".

Далі дотримуйтесь інструкцій на екрані, щоб додати нову картку.

Вам треба буде пройти перевірку інформації банком чи емітентом картки. Зверніть увагу, що перш ніж схвалити вашу картку для використання з Apple Pay, він може попросити вас надати додаткову інформацію або завантажити програму.

Також, якщо у вас є Apple Watch, з яким створено пару, ви можете додати картку й до нього. Це теж полегшить вам життя, адже ви зможете розрахуватися навіть годинником.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у клієнтів ПриватБанку безслідно зникають SWIFT-перекази. Також ми повідомляли, що ПриватБанк відмовив колишній клієнтці в послузі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.