Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнтка ПриватБанку прокинулася з кредитом – до чого тут регламентні роботи

В українки з картки зняли 100 доларів, хоча ліміт дозволяв списувати на добу лише 50 доларів

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Після регламентних робіт у клієнтки ПриватБанку зникли кошти

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Після проведення регламентних робіт в додатку Приват24 у клієнтки з картки зникли кредитні кошти. Тепер їй нараховуватимуть відсотки, адже термін розгляду скарги – до 120 днів.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Marina1990V, розповіла, що втратила сто доларів після того, як вночі 19 березня в додатку Приват24 проводили регламентні роботи. Про це ПриватБанк попереджав клієнтів завчасно, щоб ніхто не здійснював транзакцій. Власне, після завершення технічних робіт з картки списалися кредитні кошти на суму 3 745,32 грн.

В історії переказів з’явилася інформація про шість відправлень, але чотири заблокувала система, а два пройшли успішно. Водночас у налаштуваннях встановлено ліміт на денне зняття – не більше 50 доларів. Жінка одразу звернулася до фахівця та заблокувала картку, написавши заявку на повернення грошей.

Але, як уточнили представники ПриватБанку, розгляд справи може тривати до 120 днів, при цьому відсотки за борг будуть нараховувати, штрафи за несплату також, попри шахрайський характер транзакцій. Як уточнила клієнтка, вона взагалі не користувалася цією карткою, оскільки її видали разом із карткою для виплат в обов’язковому порядку.

"Питання до служби безпеки банку: чому не подзвонили для підтвердження? Чому пройшло 100 доларів при ліміті на добу 50 доларів? Чому нараховує банк відсоток? Як моя конфіденційна інформація потрапила до шахраїв?" – запитала авторка відгуку.

Що відповіли в ПриватБанку

У відповідь на скаргу клієнтки представники ПриватБанку зазначили, що система працює, використовуючи комплекс технічних і програмних засобів, спрямованих на захист персональних даних й особистих фінансів українців. Щоб забезпечити високий рівень захищеності, доводиться періодично проводити модернізацію та оновлення. Саме цим займався ПриватБанк вночі 19 березня.

Що стосується зауваження клієнтки, то здійснити оплату в Інтернеті без підтверджувальних дій власника рахунку можливо тільки за умови попереднього введення даних картки на конкретному сайті. Тобто, якщо клієнт завчасно погодив зняття коштів за послугу чи товар, то сервіс зможе запросити в банку списання суми без необхідності погоджувати транзакцію.

Також у фінустанові зазначили, що ліміт на оплату використовується в разі зняття на ризикових сайтах. У протилежному випадку функцію не буде задіяно, тож розмір відправлення може дорівнювати будь-якому значенню.

Оскарження платежів відбувається за правилами та регламентом міжнародної платіжної системи. ПриватБанк не може посприяти швидкому розгляду заявки на повернення, але буде намагатися опрацювати деталі ситуації якомога якісніше.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у клієнтів ПриватБанку безслідно зникають SWIFT-перекази. Також ми повідомляли, що ПриватБанк відмовив колишній клієнтці в послузі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.