Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Отримання спадщини може затягнутися: яка проблема виникла в клієнтки Monobank

Довгий час клієнтка не могла отримати належну їй спадщину, оскільки в Monobank затримували проведення платежу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Monobank не могла отримати кошти у спадщину на картку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українку змусили кілька тижнів чекати на отримання спадщини. Кошти мали надійти на картку Monobank, але представники фінустанови періодично просили зачекати на платіж, не пояснюючи, в чому причина затримки.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком orudenko12, розповіла, що надала всі необхідні документи, які підтверджують право на спадщину. Спершу їй сказали чекати до 5 днів, після чого гроші зарахують на картку.

Втім після зазначеного терміну кошти не опинилися на рахунку, а представники фінустанови повторили попередні фрази, відправляючи клієнтку чекати ще 5 днів. На питання, що сталося та чи є проблеми з документами, відповіли заперечно.

"Я зачекала ще 5 днів, і мені знову відповіли, що потрібно очікувати, не пояснюючи, в чому проблема. Після цього я вже не могла стриматися, тож почала вимагати дотриматися терміну виконання запиту. Після довгої переписки вони повідомили, що платіж на проведенні. Я не розумію, як банк може так ставитись до клієнтів, я ж не прошу кредит, а лише хочу отримати свої кошти на законних підставах", – констатувала жінка.

Як результат, час очікування знову збільшився, але вже без конкретики, скільки часу передбачено на виконання запиту і проведення платежу.

Monobank блокуватиме рахунки українців

Фінансова установа повинна накласти арешт на картки 436 тисяч клієнтів. Це стало необхідністю після набуття чинності Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану".

Передбачається, що документ скасовує Постанову Кабінету Міністрів про неможливість арештовувати банківські рахунки із заборгованістю менше ніж 100 000 гривень. Як зауважив один зі співзасновників Monobank Олег Гороховський, з цим нічого зробити не можна, тому понад 400 тисяч українців ризикують залишитися без коштів.

Але навіть із заблокованими рахунками вдасться користуватися деякою сумою. Йдеться про дві мінімальні заробітні плати, тобто 13 400 гривень. Це можливо при виконанні двох умов:

  • клієнт звернувся до виконавця з відповідною заявою;
  • виконавець надіслав до банку постанову на зняття арешту за рахунком.

Зауважимо, втратити доступ до картки можна не тільки через борги, оскільки блокування очікує в різних випадках. Наприклад, якщо банк зафіксує підозрілі шахрайські дії на рахунку або буде неправильно введено PIN-код тричі підряд.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки клієнти Monobank можуть втратити на переказі євро. Також ми повідомляли, як ділиться під час війни спадщина між спадкоємцями першої черги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.