Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ви цього точно не помічали – які помилки заважають відкладати гроші

За словами експерта, найбільша помилка в тому, що люди шукають швидкий спосіб заробітку

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Інколи люди вкладають гроші у фінансові піраміди

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Відкладати гроші – справа нелегка. А тому і почати це робити прямо зараз виходить не у всіх українців. Також людям досить часто заважають це робити помилки, про які ми навіть не здогадувалися.

Про це сайту Pro Гроші розповіла кандидатка економічних наук, експертка фінансового планування та бізнес-тренерка Віра Фостяк.

Які помилки ми робимо

Ваші витрати більші, ніж доходи, або навіть рівні. В такому випадку люди починають користуватися кредитами, аби витрачати гроші на ті потреби, які є набагато більшими, ніж можливості.

Проблеми у фінансовому мисленні.

Я думаю, що така ситуація склалася через те, що зараз статистика рівня бідності досить висока. Деякі люди на сьогодні повністю в кредитних боргах, а дехто дуже добре заробляє. А от оцієї "золотої середини" у нас поки зовсім немає серед людей, – говорить експертка.

Економія на розвитку. Люди не готові вкладати кошти у фінансове мислення та його зміни. Тому частина населення інколи вкладає гроші у фінансові піраміди через те, що думають, що це може бути швидкий спосіб заробітку грошей.

Відсутня фінансова подушка. По-перше, це через низький рівень життя населення України. По-друге — через відсутність фінансової культури, говорить Віра Фостяк.

Як витратити гроші, яких немає, та ще й заробити

Раніше ми вже пояснювали, що якщо говорити про кредитні кошти, то потрібно розглядати лише той варіант, коли інвестиції приносять вам більший дохід у відсотках, ніж виплата цих відсотків за кредит. Саме завдяки цьому варіанту ви можете заробити. Для цього є кілька можливостей.

Якщо ви фізична особа чи підприємець, то можна взяти кредит під 0%. Але коли ви вже працюєте і маєте певний оборот по рахунку. І, відповідно, це може бути 0% під відкриття бізнесу. Виходить, якщо бізнес працює, то ви повертаєте лише тіло кредиту, а також заробляєте, адже він може принести рентабельність 20-30%, – говорить Віра Фостяк.

Детальніше ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Ви можете втратити гроші через розмови

Шахраїв не зупиняє нічого, а тому вони постійно вигадують нові схеми для того, аби вкрасти ваші гроші. Наприклад, зараз ви можете втратити гроші, навіть просто відповівши на дзвінок мобільним телефоном. Ось лише кілька номерів, на які потрібно відповідати обережно:

  • іноземний код;
  • невідомі номери
  • короткі номери;
  • безплатні номери.

Аби дізнатися більше – переходьте за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вам вже розповідав про те, чому банки можуть відмовити в наданні кредиту. Також ми розповідали, чи можуть мобілізовані українці отримати кредитні канікули.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.