Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні різко подорожчав долар – який курс пропонують банки та обмінники

Збільшення вартості американського долара може вплинути на різноманітні аспекти життя, включаючи ціни на імпортні товари

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні подорожчав долар

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На минулому тижні українці спостерігали приємні зміни на валютному ринку. Вони могли купувати американський долар за більш лояльну ціну. Проте вже на цьому тижні, а саме 18 жовтня, в Україні різко подорожчала іноземна валюта.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара пропонують в обмінних пунктах та банках.

Який курс встановив НБУ

Національний банк України на 18 жовтня визначив офіційний обмінний курс гривні до долара на рівні 36,45 грн/дол. У порівнянні з попереднім банківським днем, вартість іноземної валюти збільшилася на 12 копійок.

Що відбулося з вартістю долара в обмінниках

Як вже зазначалося, на цьому тижні вартість долара в Україні почала стрімко зростати. Особливо це стосується курсу продажу.

Сьогодні, 18 жовтня, обмінні пункти пропонують своїм клієнтам продати доларові накопичення за 38,05 грн/дол. (-0,01). І якщо медіана купівлі в обмінниках зменшилася, то середній курс продажу збільшився й становить 38,17 грн/дол. (+0,01).

Який курс долара пропонують в банках

Сьогодні українські банки також відреагували на валютні зміни з боку НБУ. Фінансові установи змінили вартість іноземної валюти у бік зростання. Тому сьогодні зранку в банках встановили наступні курсові показники:

  • купівля – 37,60 грн/дол. (+0,10);
  • продаж – 38,20 грн/дол (+0,8).

Як відреагував валютний ринок на скасування фіксованого курсу гривні до долара

НБУ на початку жовтня запровадив гнучкий курс. І попри всі хвилювання українців, нововведення не сильно вплинуло на ринок. Редакція Pro Гроші звернулася до економіста Олексія Плотнікова, щоб дізнатися, як відреагувало населення на скасування фіксованого курсу та що робить НБУ з курсом долара.

Національний банк активно втручався в торги на міжбанківському ринку для регулювання курсу долара і запобігання його сильному зростанню. Він також наголосив на готовності використовувати необхідні інструменти для досягнення певного курсу, який був запланований на 1 січня 2024 року.

Громадяни не виявили паніки та не почали масово купувати долари, не вірячи в різке зростання курсу до 50 гривень і вище. Українці спокійно сприйняли зміни та розуміють, що немає потреби в паніці, але варто слідкувати за ситуацією.

Раніше ми дізналися від експертки, з якої суми українці можуть розпочати шлях інвестора. Також ми повідомляли, що банки та обмінники України працюватимуть по-новому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.