Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара набрав обертів: скільки коштує валюта в обмінниках і на чорному ринку

Копійчані коливання залишаються незмінними супутниками курсу долара в Україні та вже не дивують наших громадяни

Фото: УНІАН, Pexels, molbuk.ua. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в обмінниках і на чорному ринку виріс

Фото: УНІАН, Pexels, molbuk.ua. Колаж: Pro Гроші

Обмінники оновили показники курсу американської валюти у вівторок, 17 жовтня. Зміни відбулися на рівні кількох копійок, що стало стандартом для українського валютного ринку. Долар трохи подорожчав, але не викликає хвилювань, адже несподіваних зрушень не передбачається.

Сайт Pro Гроші розповідає, який курс в обмінних пунктах і на чорному ринку.

Курс долара в обмінниках

Перед минулими вихідними долар зайняв низхідну позицію та поступово дешевшав, але вже з понеділка змінив спрямованість, сформувавши коливальну дугу. Українці можуть придбати валюту на 4 копійки дорожче, ніж вчора, 16 жовтня. А курс купівлі оновився на 3 копійки. Станом на 12:00 середні показники в обмінниках такі:

  • купівля – 38,04 грн/дол.;
  • продаж – 38,15 грн/дол.

Коливання курсу долара в обмінниках протягом тижня
Коливання курсу долара в обмінниках протягом тижня
Фото: Мінфін

Що відбувається на чорному ринку

Також не обійшлося без подорожчання. Якщо порівнювати з обмінними пунктами, то курс купівлі більш вигідний – на 8 копійок. А продаж валюти здійснюється дорожче на 5 копійок. Загалом по Україні середні показники такі:

  • купівля – 38,12 грн/дол.;
  • продаж – 38,20 грн/дол.

Як і передбачалося, Національний банк завдяки активному втручанню в торги на міжбанківському ринку ефективно стримує різкі стрибки курсу долара. І хоч валюта не повернулася на попередні позиції та не коштує менше 38 грн, але й не жахає українців пробиттям психологічних рівнів.

Чого чекати від курсу долара цього тижня

Раніше журналісти сайту Pro Гроші запитували в доктора економічних наук Олексія Плотнікова, як валютний ринок в Україні може реагувати на нестабільність геополітичної арени. Адже ситуація в Ізраїлі прямо впливає на вартість нафти, плюс залишає невизначеними очікування щодо фінансової підтримки з боку Сполучених Штатів Америки.

"Однозначно треба очікувати дорожчання іноземної валюти, але на скільки точно це відбудеться, поки сказати важко", – зауважив експерт.

За умови оголошення небувалої грошової допомоги Ізраїлю від Америки долар точно не стоятиме на місці. Разом із ним підніметься ціна на євро. Але якщо одночасно партнери здійснюватимуть підтримку України, то не виключено, що долар подешевшає, оскільки доведеться випускати певні американські облігації.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що після вихідних долар підхопила нова хвиля та розповідав, який курс пропонують в банках та обмінниках. Також ми повідомляли, чого очікувати українцям від валюти до кінця року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.