Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні новий перелік громад, які отримуватимуть допомогу: кому платитимуть гроші, як ВПО

На допомогу можуть розраховувати жителі громад, які розташовані у районах проведення воєнних дій

Колаж: Pro Гроші

Люди можуть отримати грошову допомогу

Колаж: Pro Гроші

В Україні оновили перелік громад, жителі яких можуть отримати грошову допомогу. Переселенцям з цих населених пунктів мають заплатити 2 000 або 3 000 грн на місяць.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

На допомогу можуть розраховувати жителі громад, які розташовані у районах проведення воєнних дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні чи блокуванні.

До оновленого переліку входить 9 областей:

  • Донецька (66);
  • Харківська (56);
  • Дніпропетровська (10);
  • Луганська (37);
  • Запорізька (62);
  • Херсонська (45);
  • Миколаївська (26);
  • Сумська (19);
  • Чернігівська (4).

Загалом у переліку наразі 325 громад.

Повний перелік громад, жителі яких зараз мають право отримувати грошову допомогу на проживання для ВПО, знайдете тут.

"Якщо ви зареєстровані в якійсь із вказаних областей, але ваша громада відсутня у цьому переліку, варто звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію", – йдеться у повідомленні.

Хто може подати повторну заявку на отримання допомоги

Усі внутрішньо переміщені особи, заяви яких були подані через портал "Дія" до 30 квітня 2022 року, мають право на отримання допомоги на проживання.

У випадку, коли заяви переселенців знаходилися в обробці, орган соціального захисту населення зобов’язаний оформити довідку про взяття на облік ВПО. На підставі цієї довідки орган соцзахисту призначає допомогу на проживання за березень-квітень 2022 року.

Якщо переміщена особа, починаючи з травня цього року, має право на подальшу виплату допомоги на проживання, ця допомога продовжується з травня.

Усі ВПО, яким не вдалося оформити допомогу до 30 квітня через застосунок "Дія", можуть повторно подати заявку до 1 грудня. Органи соцзахисту зобов’язані прийняти у людини повторну заяву та розглянути її, навіть якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня.

Щоб подати повторну заявку, необхідно прийти особисто до органу соціального захисту населення та написати ще одну заяву. Або ж надіслати її поштою.

Раніше ми писали про те, як українцям знятися з обліку ВПО. Також ми розповідали, яка є відповідальність за зловживання статусом ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.