Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Онлайн-ресурси для ВПО: де переселенці можуть отримати допомогу

Внутрішньо переміщена особа та члени її сім'ї мають чималу кількість пільг

Колаж: Pro Гроші

Переселенці можуть отримати необхідну допомогу онлайн

Колаж: Pro Гроші

В Україні існує кілька онлайн-ресурсів для ВПО. З їхньою допомогою переселенці можуть отримати необхідну їм допомогу.

Розповідаємо про онлайн-платформи.

  1. Платформа "єДопомога". Тут ви можете подати заявку на отримання волонтерської допомоги. Це можуть бути харчі, засоби гігієни, ліки тощо.
  2. Портал "Прихисток". Завдяки йому ви зможете знайти доступне житло.
  3. Інформаційно-ресурсний центр "Взаємодія". Він підкаже вам алгоритм дій при надзвичайних ситуаціях. Також тут є довідки, мапи, електронні ресурси для постраждалого населення тощо.
  4. Електронний кабінет водія. На сайті ви можете перевірити та оплатити адміністративні правопорушення, отримати інформацію про авто та посвідчення водія, записатись в електронну чергу тощо.
  5. Портал "Веземо". Завдяки цьому ресурсу ви зможете перевірити час затримки рейсів, міжнародних та евакуаційних маршрутів тощо.
  6. Єдине соціальне середовище зайнятості. Підійде для тих переселенців, хто в пошуку роботи, а також дозволить записатись у центр зайнятості.
  7. Вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду. Тут ви зможете отримати довідки ОК-5 та ОК-7, подати заяви до ПФУ тощо.
  8. Сайт Liki24. На ресурсі є можливість знайти та замовити необхідні медикаменти.
  9. Освітній чат-бот EducationUaBot. Він містить інформацію про навчання в Україні. З його допомогою також можна знайти школу, садочок чи коледж за кордоном, відновити документи про освіту тощо.

Як ВПО не втратити виплати при зміні місця проживання

Внутрішньо переміщені особи, які змінили фактичне місце проживання, повинні стати на облік за новим місцем, щоб не втратити виплати.

Якщо ви переселенець і змінили місце проживання або повернулися до постійного, то необхідно повідомити про це органи соціального захисту населення.

Після цього буде робитися запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання для продовження виплат.

Раніше ми писали про те, як українцям знятися з обліку ВПО. Також ми розповідали, яка є відповідальність за зловживання статусом ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.