Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати для ВПО: хто може подати повторну заявку на отримання допомоги

Розповідаємо, до якого числа будуть приймати повторні заявки на отримання допомоги

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Колаж: Pro Гроші

ВПО мають право на отримання всієї накопиченої суми грошової допомоги

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Колаж: Pro Гроші

Усі внутрішньо переміщені особи, заяви яких були подані через портал "Дія" до 30 квітня 2022 року, мають право на отримання допомоги на проживання.

Про те, хто з ВПО можуть подати повторну заявку на отримання допомоги розповідають у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У випадку, коли заяви переселенців знаходилися в обробці, орган соціального захисту населення зобов’язаний оформити довідку про взяття на облік ВПО. На підставі цієї довідки орган соцзахисту призначає допомогу на проживання за березень-квітень 2022 року.

Якщо переміщена особа, починаючи з травня цього року, має право на подальшу виплату допомоги на проживання, ця допомога продовжується з травня.

Хто може повторно подати заявку на допомогу

Усі ВПО, яким не вдалося оформити допомогу до 30 квітня через застосунок "Дія", можуть повторно подати заявку до 1 грудня. Органи соцзахисту зобов’язані прийняти у людини повторну заяву та розглянути її, навіть якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня.

Щоб подати повторну заявку, необхідно прийти особисто до органу соціального захисту населення та написати ще одну заяву. Або ж надіслати її поштою.

Що робити у випадку затримки виплат для ВПО

Допомога від держави для переселенців нараховується тричі на місяць. Саму виплату кожна людина може отримати один раз на місяць.

Йдеться про щомісячну держдопомогу на проживання ВПО в розмірі:

  • 3 тис. грн – для осіб з інвалідністю та дітей;
  • 2 тис. грн – для усіх інших.

Виплати ВПО нараховуються тричі на місяць:

  • 3-го числа;
  • 12-го числа;
  • 23-го числа.

Однак отримати ви кошти можете лише один раз на місяць.

Що робити під час затримки грошей

У відомстві зазначили, що коли є затримки із виплатами й кошти не надходять понад місяць, то це може бути пов’язано з технічними проблемами.

Ви повинні звернутися до органу соціального захисту за місцем свого фактичного перебування. Там можна буде з’ясувати причину затримки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як ВПО можуть отримати тимчасове житло. Також ми розповідали, яка відповідальність передбачається за зловживання статусом ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.