Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні дорожчає долар – який курс встановили банки та обмінники

Ринок валют в України зазнає змін, тому українцям варто слідкувати за новими тенденціями щодо іноземної валюти

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в обмінниках і банках 15 листопада

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На українському валютному ринку постійно відбуваються зміни, що стосуються різних іноземних валют. Особливо пильно українці наразі слідкують за курсом долара та євро.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара сьогодні пропонують в банках та обмінниках.

Який офіційний курс долара на сьогодні

У середу, 15 листопада, НБУ продемонстрував тенденцію зі подорожчанням долара. Нараз можна спостерігати подорожчання на 16 копійок. Зазначається, що офіційний курс долара тепер становить 36,31 гривні за долар.

Варто додати, що з понеділка, 13 листопада фінансові установи почали дотримуватися нової тенденції – долар зростає у ціні. Це може не сподобатися тим, хто планував придбати іноземну валюту.

Який курс долара в банках

Станом на ранок 15 листопада, за даними "Мінфіну", купівля готівкового долара становить в середньому 37,4 гривні (це приріст +5 копійок проти 14 листопада), а продаж – 37,85 гривні (теж приріст 5 копійок).

Який курс пропонують обмінники

А от в обмінниках, за даними finance.ua, ціна на долар навпаки впала. Наразі купівля долара в середньому на рівні 37,46 гривні, а продаж – 37,70.

У якій валюті вигідніше відкрити депозит

Ми вже писали раніше, що доларові депозити відзначаються низькими відсотками, якщо порівнювати з гривневими. Це робить їх менш привабливими для тих, хто шукає збереження та одночасно примноження своїх грошей. Зазначається, що умови утримання грошей в доларах стають важливим фактором при прийнятті рішення про вибір депозиту.

Наголошується, що справа не лише у тому, щоб отримати відсотки в доларах, а в збереженні грошей. Тобто якщо вибір стоїть між зберіганням грошей у готівці, наприклад, під матрацом, чи в банку, то безперечно краще обрати фінансову установу.

Варто додати, що, якщо йдеться про отримання додаткових коштів у формі відсотків, то гривневі депозити є більш привабливими. Тобто, потрібно робити вибір враховуючи різні суми, терміни та умови, оскільки існують різні річні відсотки та інші фактори. З погляду збереження коштів, доларовий депозит вважається більш вигідним варіантом.

Як долар впливає на зарплати українців

Зазначається. що існують дві основні ситуації, коли йдеться про заробітну платню в іноземній валюті.

Перша – люди, які отримують свою зарплату в доларах і продовжують її отримувати. Але щоб скористатися цією зарплатою, їм потрібно обмінювати її на гривні за поточним курсом. Це означає, що залежно від того, як курс долара коливається, вони можуть отримувати більше або менше гривень за свою роботу.

Друга ситуація стосується тих, хто отримує заробітну плату в гривнях, але вони прив'язані до долара, і кожного разу громадянин отримує зарплату як еквівалент якоїсь виплати в іноземній валюті. Ця ситуація вже більш гнучка, оскільки курс гривні до долара може коливатися, і це впливає на розмір зарплати в гривні.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то більше ви можете дізнатися у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми також розповідали, як українцям не втратити свої кошти з урахуванням коливання курсу. Також ми пояснювали, у якій валюті краще зберігати свої заощадження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.