Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В "Дії" можна буде заробити: яка нова послуга незабаром з'явиться на порталі

Нова послуга буде доступна для громадян України, яким уже виповнилося 18 років

Фото: Pexels, Уніан. Колаж: Pro Гроші

В "Дії" будуть доступні інвестиції

Фото: Pexels, Уніан. Колаж: Pro Гроші

У п'ятницю, 16 вересня, уряд затвердив постанову, згідно з якою кожен українець, якому вже виповнилося 18 років, зможе купити військові облігації у "Дії".

Про нову можливість повідомляється на "Урядовому порталі".

Достатньо заповнити заявку

Незабаром на порталі та у застосунку "Дія" українці зможуть подати заявку на купівлю військових ОВДП. Після подачі заявки треба буде обрати вид облігації та купити її.

"Військові облігації стали одним із надзвичайно важливих інструментів фінансування нашої армії. За час повномасштабної війни український бізнес та громадяни вже придбали військових облігацій на суму більше 100 млрд гривень", – розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він наголосив, що таким способом кожен громадянин може підтримати обороноздатність держави під час війни.

ОВДП – спосіб отримати прибуток

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що військові облігації є цінними паперами, які громадяни купують у держави. З них можна отримати вигідні відсотки, за них не платяться податки, а гарантія, що держава поверне вкладення у повному розмірі, стовідсоткова.

ОВДП можна купити у банків-первинних дилерів чи у ліцензованих брокерів. Деякі банки дозволяють це зробити онлайн у застосунках, але переважно потрібно або звертатися особисто у відділення або ж за консультацією до менеджера телефоном.

Як поділитись технічним паспортом у "Дії"

Після масштабного оновлення застосунку у серпні, у користувачів з'явилась можливість поділитися технічним паспортом.

Така опція була запущена ще в лютому, але через початок повномасштабної війни багато державних реєстрів закрили, і тому послуга була неможливою.

Тепер же надіслати свій документ іншій людині можна буквально за декілька хвилин. Читайте у нашому матеріалі, як у "Дії" поділитися техпаспортом.

Ми також розповідали про те, як в "Дію" додати посвідку на проживання та як ВПО подати повторну заявку на допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.