Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як додати посвідку на проживання в "Дію" – покрокова інструкція

Нова послуга із кінця серпня доступна для іноземців, які живуть на території України

Фото: Дія, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В "Дії" з'явилася важлива функція для іноземців

Фото: Дія, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У додатку Дія з'явилася можливість згенерувати ще один важливий документ. Він стане в нагоді іноземцям, які проживають в Україні.

Pro Гроші пояснюють, як отримати посвідку на тимчасове чи постійне проживання через "Дію".

Для того, щоб оформити цей документ, у іноземця має бути все:

  • пластиковий документ на проживання, виданий із квітня 2018 року;
  • ідентифікаційний номер;
  • смартфон із підтримкою NFC-чіпа (для зчитування інформації безконтактно);
  • банківський рахунок для авторизації у "Дія" через систему BankID;
  • додатковий номер.

Далі можна переходити до оформлення. Щоб це зробити, насамперед потрібно оновити програму "Дія". Адже функція отримання посвідки з'явилася лише наприкінці серпня, тому автоматично вона може не підтягуватися.

Після входу в програму необхідно натиснути на значок + з підписом "Додати документ". Зі спливаючого меню потрібно вибрати "Посвідка на постійне проживання".

Далі "Дія" запропонує сфотографувати вже виданий пластиковий документ посвідки на проживання. Це необхідно, щоб рахувати з нього дані.

Після введення даних система попросить прикласти чіп документа до задньої сторони смартфона – зробіть це і натисніть кнопку "Зчитати". Процес триватиме не більше 20 секунд. NFC на смартфоні має бути увімкнено.

Свою особу доведеться підтвердити через систему Фото ID.

Після того, як усі умови буде виконано, "Дія" підтягне документ найближчим часом.

Велике оновлення в "Дія"

Наприкінці серпня глава Мінцифри Михайло Федоров повідомив про велике оновлення "Дії". У мобільному додатку з'явилися такі функції:

Англомовні версії закордонного паспорта, посвідчення водія та техпаспорта на авто вперше стали доступними в додатку. Права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. Щоб у програмі документи відображалися англійською мовою, необхідно переключити мову.

Пенсійне посвідчення. Доступні два види – за віком та спеціальні. Щоб побачити їх у "Дії", вони мають бути видані після 2014 року. Пенсійне за віком підтягнеться автоматично, а спеціальне необхідно скачати самостійно. Як і інші документи у додатку, пенсійне посвідчення можна буде перевірити чи поділитись ним за допомогою QR-коду.

Шерінг авто. У "Дію" повернули послугу шерингу авто, яка була тимчасово призупинена через війну. Тепер ви можете поділитися власним або отримати техпаспорт іншої людини на кілька кліків.

Сплата штрафів від патрульної поліції. З лютого ця функція також була припинена. Тепер ви знову можете відразу сплатити за кілька кліків, якщо порушили ПДР. Згодом обіцяють відновити та сплату штрафів за фото та відеофіксації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.