Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як ВПО подати повторну заявку на допомогу – інструкція

Кабмін наприкінці серпня дозволив ще раз запросити допомогу від держави тим українцям, які не отримали гроші через "Дію"

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

ВПО мають право на фінансову допомогу від держави

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) мають право подати заявку на отримання виплат від держави. Ті, хто подав заявку через "Дію" і не отримав грошей до 30 квітня, можуть зробити це повторно.

Сайт Pro Гроші розповідає, як ВПО ще раз подати заявку на державну допомогу.

Зробити це можна до 1 жовтня. Для цього необхідно:

  • особисто звернутися до органу соціального захисту;
  • надіслати заяву поштою в зручний орган соцзахисту.

Крім того, ВПО треба буде надати додаткову інформацію, яка підтверджує факт подання заявки через "Дію". Після отримання вашого звернення органи соцзахисту зобов'язані його прийняти та розглянути.

Виплату мають призначити протягом 10 днів з часу отримання заяви. Її розмір 3000 грн для людей з інвалідністю та дітей. Інші ВПО отримуватимуть кошти у розмірі 2000 грн на особу.

При цьому, щоб стати на облік, для ВПО не є обов'язковою реєстрацією місця проживання в тих регіонах, звідки відбувається переміщення. Органи соцзахисту не мають права відмовляти у розгляді заяв, якщо людина підтверджує своє проживання у таких регіонах іншими способами.

"Жодна людина не повинна залишитися без державної допомоги, якщо вона має на неї право!" – заявила віце-прем'єр Ірина Верещук.

Як ВПО подати повторну заяву

Якщо ви так і не змогли отримати державні виплати, вам необхідно:

  • прийти у зручний орган соцзахисту населення;
  • подати повторну заяву;
  • надати підтвердження того, що ви надсилали заяву на отримання виплат до 30 квітня 2022 року;
  • одержати допомогу протягом 10 робочих днів.

При цьому до 1 жовтня ви можете подати заяву, навіть якщо у вас немає можливості особисто прийти в орган соцзахисту. Надіслати його можна поштою.

Як швидко ВПО отримає гроші

У Мінсоцполітики пояснюють, якщо ви оформили довідку ВПО, ваша заявка надсилається для очікування на виплату. Термін зарахування коштів залежить від того, коли Ощадбанк за поданням Мінсоцполітики перерахує кошти у ваш банк.

Як тільки це станеться, кошти будуть зараховані на рахунок, який ви вказали під час подання заяви. Після цього прийде повідомлення від банку про зарахування коштів на картку єПідтримка.

У той же час можуть бути затримки з виплатами. Вони відбуваються через великий обсяг роботи у регіонах. Усе залежить лише від наявності коштів, а й від людських ресурсів: органи соціального захисту мають нарахувати ці виплати.

Раніше ми писали про те, що сталося із виплатами з безробіття під час війни. Також Pro Гроші розповідали, що буде із зарплатами українців до кінця року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.