Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Усі залякування були даремними? Що відбулося з курсом долара в Україні

Фінансові установи змінили вартість іноземної валюти, адже повинні підлаштовуватися під курс долара, який встановив НБУ

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні встановили новий курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нововведення від НБУ спричинили доволі напружену та нестабільну ситуацію на валютному ринку. Проте вже сьогодні, 12 жовтня, четвертий день поспіль тримається тенденція зі зниження вартості долара. Іноземна валютна подешевшала на чорному ринку, незначні зміни відбулися й в обмінниках.

Сайт Pro Гроші розповідає, який курс долара пропонують в Україні.

На початку варто дізнатися про те, що Національний банк України встановив новий обмінний курс гривні до долара. Станом на 12 жовтня, регулятор вперше за тривалий період часу запропонував курс іноземної валюти на рівні 36,43 гривні за долар. Це на 7 копійок менше, ніж учорашній курс.

Який курс долара пропонують в обмінниках

Обмінні пункти після того, як кілька днів тримали курс долара на одному рівні, дещо змінили вартість іноземної валюти. Фінансові установи пропонують своїм клієнтам продати свої доларові накопичення за 37,97 гривні, що на 8 копійок дешевше ніж учора. Вартість покупки американського долара також знизилася і становить 38,14 гривні.

Що пропонують на чорному ринку

Приватні особи 12 жовтня також вимушені підлаштовуватися під нові курсові показники. Тому сьогодні українцям пропонують таку вартість долара:

  • купівля – 38,09 грн/дол. (-0,08);
  • продаж – 38,20 грн/дол. (-0,03).

Що чекати українцям від курсу долара до кінця року

НБУ встановив курс гривні до долара, який став нижче за рівень, який тримався більше ніж рік до переходу до режиму гнучкості. Це викликало питання щодо того, чи може іноземна валюта подешевшати ще більше. Щоб з'ясувати це, журналісти сайту Pro Гроші звернулися до заслуженого економіста Олексія Плотнікова.

Він розповів, що немає підстав очікувати подальшого здешевлення долара, оскільки ця ситуація є винятковою і ситуативною на ринку. Економіст підкреслив, що іноземна валюта не буде постійно зміцнюватися, і будь-яке подорожчання буде обмеженим. Прогнозується, що курс долара досягне 41,2 гривні до 1 січня 2024 року, як обіцяв НБУ.

Раніше ми повідомляли, чим курс валют скоро здивує українців. Також сайт Pro Гроші дізнався в економіста, у якому випадку долар буде коштувати 50 гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.