Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар по 50 гривень: економіст назвав можливі сценарії зміни курсу валюти

Також в коментарі сайту Pro Гроші економіст розповів, коли українцям краще купувати іноземну валюту

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні при певних умовах долар може коштувати й 100 гривень

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Для багатьох українців купівля доларів є актуальним питанням, оскільки курс постійно коливається. Тому вони часто замислюються над тим, коли краще купувати іноземну валюту, та чи може американський долар коштувати 50 гривень.

Щоб з'ясувати це, журналісти сайту Pro Гроші звернулися до економіста та аналітика центру "Об'єднана Україна" Олексія Куща.

Чи може долар коштувати 50 гривень

За словами економіста, теоретично іноземна валюта може коштувати й 100 гривень. Тут питання в тому, які чинники можуть сприяти цьому.

Курс гривні зараз це абсолютно похідна від міжнародної фінансової допомоги. Тобто у нас немає економічних факторів стабільності національної валюти.
Олексій Кущ

Олексій Кущ

Економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна"

Якщо не брати фактор фінансової допомоги, то платіжний баланс майже 40 мільярдів доларів, тому без підтримки західних партнерів гривня фактично може знецінитися у декілька разів. Як зазначив економіст, тут головне, якою буде обсяг грошових надходжень під час війни.

В тому разі, якщо міжнародна фінансова допомога буде в тому ж обсязі, що і зараз, то фактично курсу серйозно нічого не загрожує. Однак, якщо відбудуться суттєві зміни, що малоймовірно, тоді, відповідно, буде девальвація,— зазначив Олексій Кущ.

Коли краще купувати іноземну валюту

Економіст Олексій Кущ радить, якщо є вільна гривня, то зараз саме час вкладати її в долари. Тобто не варто відкладати покупку іноземної валюти на потім.

Кращий час купувати долар – це влітку 2023 року, а другий кращий час – зараз.
Олексій Кущ

Олексій Кущ

Економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна"


Однак варто пам'ятати, що ринкові умови й курси валют можуть змінюватися, тому завжди варто бути обачним і за можливості консультуватися з фахівцями, перш ніж приймати рішення щодо інвестицій чи обміну валюти.

Раніше ми робили огляд на зміни валютного ринку минулого тижня. Також сайт Pro Гроші звернувся до економіста, щоб дізнатися, чи може євро "посунути" долар в Україні. Більше про курс долара читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.