Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українка з інвалідністю залишилася без засобів для існування – що зробив Ощадбанк

Два місяці українка, яка має інвалідність 2 групи, була змушена чекати на повернення особистих коштів

Фото: Unsplash, Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Клієнтці Ощадбанку 2 місяці не повертали власні кошти

Фото: Unsplash, Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Ощадбанку залишилася без 10 000 грн, які не видав банкомат через відключення електроенергії. Фінустанова два місяці не повертала кошти, аж поки українка не попередила, що звернеться в поліцію.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Mixail80, розповіла, що 12 грудня 2022 року спробувала зняти з картки Ощадбанку кошти в сумі 10 000 грн через банкомат ПриватБанку. Але несподівано зникла електроенергія якраз в момент, коли установка відраховувала купюри. Техніка почала перевантажуватися, операція скасувалася і гроші залишилися всередині. Проте з рахунку одеситки їх зняли, оскільки прийшло сповіщення про транзакцію.

Жінка одразу зателефонувала до ПриватБанку та оформила заявку на повернення, яку мали обробити протягом трьох днів. Оператор Ощадбанку після ознайомлення з проблемою зауважив, що у разі відсутності коштів на рахунку через три дні варто відвідати відділення та написати звернення в письмовому вигляді. Власне, так і сталося.

"15 грудня 2022 року я прийшла до відділення Ощадбанку в Одесі й написала заяву, але знову не було електрики, тож її не зареєстрували. Наступного дня я зателефонувала менеджеру, який повідомив, що заявку почали обробляти. Через 10 днів знову прийшла у відділення, начальник якого пояснив, що гроші повернуть на 45-й день після написання звернення", – констатувала клієнтка.

Вона уточнила, що є інвалідом 2 групи, та була вимушена цілий місяць провести без засобів для існування.

Чим закінчилася історія

Наприкінці січня одеситка знову звернулася в Ощадбанк і дізналася, що її заявку оформили тільки 21 грудня, а не 15 грудня, в день попереднього відвідування. Тож виходить, що 45 днів повинні були сплинути 4 лютого 2023 року. Але клієнтка і тоді не отримала власні кошти назад. У головному офісі, куди жінка була змушена написати, попросили зачекати до 10 лютого.

Історія тоді не закінчилася, бо на картці поповнення не виявилося. Писавши скарги в електронному форматі на пошту головного офісу Ощадбанку, українка сподівалася на зворотній зв'язок, але натомість отримала тишу та ігнорування. В останньому листі вона попередила представників фінустанови, що звернеться до прокуратури та подасть скаргу про недбалість і шахрайство.

Лише після цього вдалося завершити проблемну історію, бо 14 лютого 10 000 грн повернулися на рахунок клієнтки. Вона додала, що розчарована обслуговуванням банку та планує відмовитися від його послуг на користь іншого.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк не повернув клієнтці 4 000 грн за послугу. Також ми повідомляли, що клієнт Ощадбанку втратив 5 000 гривень через скасування кредитного ліміту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.