Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк не повернув клієнтці 4 000 грн за послугу – чому виникла проблема

Українку не сповістили про повернення персонального сейфа, тож кошти за оренду були витрачені дарма

Фото: НБУ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українка втратила кошти за оренду депозитарію

Фото: НБУ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Ощадбанку перед початком повномасштабного вторгнення скористалася послугою депозитарію та поклала в сейф фінансові заощадження. Але через погану комунікацію установи з клієнтами втратила кошти за оренду.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

10 лютого 2022 року користувачка з ніком annaoleynik17 відкрила персональний сейф (депозитарій) у відділенні в м. Запоріжжя. В той час плата за річне користування дорівнювала 4 000 гривень. Через декілька днів поклала на збереження особисті кошти, як невдовзі Росія напала на Україну. Тож 24 лютого відділення не працювало, а наступного дня біля входу утворилося велике скупчення людей.

Оскільки з вікна робочого офісу клієнтки видно це відділення, вона вирішила з’ясувати, що сталося. Як з'ясувалося зі слів працівників, весь персонал разом з обладнанням евакуюють, тобто послуга зберігання цінних речей у сейфі втрачає чинність. Жінці пояснили, що всім людям, які орендували депозитарій, подзвонили й попередили, що необхідно негайно забрати майно.

Втім українка зауважила, що їй та знайомому, який теж має персональний сейф, ніхто нічого не повідомив. Тож їм пощастило встигнути забрати гроші до закриття відділення. Але через рік після цієї ситуації клієнтка отримала повідомлення від Ощадбанку про закінчення оплаченого терміну оренди сейфа. Того, яким вона встигла покористуватися кілька тижнів.

Гроші за оренду банк не повернув

Жінка передбачала, що вартість послуги компенсують згодом, коли сейфи повернуться до відділення. Або ж термін автоматично продовжать при нагоді. Тому дуже здивувалася, коли у відділенні співробітник також одразу запитав, чи бажає клієнтка продовжити час користування.

"Перші мої думки – невже не повернуть кошти, хоча б частково? Як може закінчитися те, чого немає? Тим більшевсі сейфи вивезли після початку війни", – зауважила авторка відгуку. Вона озвучила ці запитання працівнику фінустанови та почула у відповідь, що депозитарії давно повернули, вони функціонують без перешкод.

Знову клієнтку запевняли про сповіщення, яке вона, зрозуміло, не отримувала. Тобто оплата оренди на рік (4 000 грн) була витрачена дарма, ці гроші банк не повертатиме. Як приклад доброчесного відшкодування, українка вказала Укрзалізницю, яка повертає кошти за невикористані білети, хоча вини компанії у непередбачуваних наслідках масованих ракетних обстрілів немає.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти Ощадбанку можуть дарма заплатити комісію. Також ми повідомляли, що клієнт Ощадбанку втратив 5 000 гривень через скасування кредитного ліміту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.