Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнт Ощадбанку втратив 5 000 гривень через скасування кредитного ліміту – що сталося

Розповідаємо, чому клієнту банка відмовили у підвищенні кредитного ліміту та скасували попередній

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк відмовляє клієнтам у підвищенні кредитного ліміту

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям Ощадбанк відмовляє у збільшенні кредитного ліміту під час війни, а деяким навіть скасовує дійсні.

Одну з таких скарг опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

За словами клієнта, він звернувся до відділення банку із проханням збільшити кредитний ліміт на картці "Мій комфорт", де на момент звернення було доступно 5 053 грн. Після заяви про підвищення ліміту оператор відділення зробив всі необхідні дії та видав нову картку з нульовим балансом.

"Перед цим на діючій картці "Мій комфорт" ліміт скасували. Пройшло дві чи три години, а гроші на рахунку так і не з'явилися. Тоді дзвонить оператор і каже, що в мене десь знайшли прострочку, тому забрали ліміт який був і надавати новий не будуть", – пише клієнт.

Він зазначив, що вже 5 років є клієнтом Ощадбанку та щорічно отримує виписку по своїм рахункам та кредитний рейтинг від українського бюро кредитних історій. Клієнт стверджує, що кредитний рейтинг у нього в порядку і ніяких прострочок він не виявив. В результаті обурений клієнт налаштований відмовитися від послуг Ощадбанку.

З карток клієнтів Ощадбанку зникають гроші

Клієнт Ощадбанку, який має статус військового пенсіонера, отримує на карту грошове забезпечення. 3 лютого чоловіку прийшло сповіщення про успішне здійснення нарахування. Наступної доби він вирішив поповнити мобільний рахунок для оплати зв’язку, але помітив, що сума на карті зменшилася. Не вистачало 100 грн до попереднього значення.

Він запевняє, що не здійснював фінансових операцій, не відсилав нікому гроші та нічого не оплачував картою. Чому з рахунку зникли гроші – невідомо. У виписці також не вказано жодної інформації. Клієнт вирішив написати скаргу, аби отримати відповідь на запитання, проте коментарів від співробітників Ощадбанку станом на 6 лютого не отримав.

Також люди скаржаться, що фінустанова продовжує нараховувати плату за користування картою навіть у разі її блокування. При цьому можливі зняття з іншого рахунку її власника. Або ж банк нараховує борг, який потім вимагає сплатити.

Раніше ми розповідали, що клієнт Ощадбанку втратив більш як 1 000 доларів. Також ми писали, що клієнтка Ощадбанку залишилася без грантових грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.