Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Ощадбанку можуть дарма заплатити комісію – про що варто знати

Українці нараховують комісію за "Карту киянина", яка навіть не була активована і не потрапила до рук власниці

Фото: kyivcity.gov.ua, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк знімає абонплату за неактивовану карту

Фото: kyivcity.gov.ua, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві мешканці можуть звернутися до відділення Ощадбанку, щоб оформити "Карту киянина". Клієнтка фінустанови не встигла забрати її до вимушеного переселення, зате повинна сплачувати комісію за користування.

Скаргу вона опублікувала на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Киянка Інна Бовтун ще до початку повномасштабного вторгнення замовила у відділенні Ощадбанку цю пластикову картку, але виготовили її тільки після 24 лютого. Жінка не змогла вчасно забрати своє замовлення, бо поспіхом покидала столицю, рятуючись від російських окупантів. До всього, "Карта киянина" не працює в інших населених пунктах, тож нагальної потреби в отриманні не було.

Нагадаємо, що ця муніципальна картка є іменним багатофункціональним пластиковим носієм, на якому зберігаються персональні дані власника. Водночас нею можна розплачуватися як звичайним банківським рахунком, вона підтримує додатки, пов'язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки тощо. Втім діє тільки у Києві.

Як зазначила українка, в серпні минулого року на мобільний телефон прийшло сповіщення, що картка досі не активована і здійснювати розрахунки неможливо. А в січні Ощадбанк нарахував комісію в розмірі 120 гривень "за користування". Ці платежі є обов’язковими, якщо їх не вносити, фінустанова буде змушена стягувати штраф.

Як клієнтка може розв'язати проблему

Але неприємні сюрпризи на цьому не закінчилися. Далі всі намагання киянки розв'язати проблему були марними. Зокрема спроби заплатити гроші не увінчались успіхом.

"В колцентрі повідомили, що не має значення, користуюсь я карткою чи ні, і чи вона була мені взагалі видана – комісію нараховуватимуть. Так зручно – брати з клієнта кошти за картку, яка не була видана та активована! Оплатити заборгованість онлайн теж не можна – треба для цього знати останні цифри картки, якої немає. Закрити її – варто писати заяву у відділенні", – обурливо зазначила пані Анна.

Представники Ощадбанку не відповіли на скаргу. Фінустанова отримує подібні відгуки неодноразово. Чимало клієнтів незадоволені політикою банку щодо обов’язкової абонплати. Українці не розуміють, як можна нараховувати комісію на муніципальну карту, особливо якщо користувач є соціально незахищеною категорією населення. Вони пропонують змінити підхід і замінити стягування платежу на визначену кількість покупок за місяць.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтка Ощадбанку залишилася без грантових коштів. Також ми повідомляли, що клієнт Ощадбанку втратив більш як 1 000 доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.