Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям в Італії виплачують 150 євро допомоги: як отримати гроші

Розраховувати на одноразову допомогу можуть не всі українці, а тільки люди з невеликим доходом

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Виплати для біженців в Італії

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Італійський уряд виплатить українським біженцям одноразову фінансову допомогу в розмірі 150 євро (майже 6000 грн). На гроші можуть розраховувати люди з низьким річним доходом.

Деталі повідомляє Visit Ukraine.

Українці, які покинули територію держави, тікаючи від повномасштабної війни, та знайшли прихисток в Італії, можуть розраховувати на фінансову підмогу в розмірі 150 євро. Ці кошти виплачують лише мешканцям, які живуть на річний дохід не більше 20 000 євро.

Виплати належать науковим співробітникам, постійним і координованим працівникам, аспірантам зі стипендією, сезонним найманим робітникам, посадовцям з перервами і співробітникам сфери розваг. Щоб претендувати на кошти, необхідно подати відповідну заяву до 31 січня 2023 року. Що стосується сезонних працівників, для них гроші виділять тільки за умови відсутності грошового забезпечення за листопад 2022 року (також 150 євро).

Алгоритм подання заяви наступний.

  1. Відвідати онлайн-сервіс 150 euro – Domanda.
  2. Авторизуватися за допомогою податкового коду або однієї з електронних верифікаційних систем Італії.
  3. Верифікувати облікові дані, після чого вибрати категорію, на яку плануєте подати заявку.
  4. Чекати на відповідь.

Або ж можна зателефонувати в контактний центр за номером 803 164 та отримати детальну інструкцію по телефону.

Виплата біженцям у Німеччині

Нагадаємо, що німецький уряд наприкінці минулого року збільшив грошове забезпечення українських біженців. З 1 червня була підвищена базова допомога по безробіттю, що торкнулося всіх громадян Німеччини. Тож з 1 січня збільшені виплати доступні ще й українським громадянам.

"Сьогодні статус емігранта з України прирівнюється до статусу безробіття у Німеччині. Українці будуть отримувати виплати Hartz IV до тих пір, поки 1 січня 2023 року не набере чинності закон про дохід громадянина. Після цього українці автоматично матимуть право на дохід громадянина", – йдеться на сайті Bürgergeld.

Сума виплат для соціально-незахищених категорій населення, до яких прирівнюють біженців, – 451 євро. Проєкт, реалізований Федеральним Міністерством праці, дозволив забезпечити підвищення виплат по безробіттю на 53 євро.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яку послугу для українців скасували в Ірландії. Також ми повідомляли, що українці в Польщі масово втрачають статус тимчасового захисту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.