Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці отримають допомогу на зиму: хто зможе претендувати

Українці в зимові місяці потребують ремонту будинків, покращення систем постачання тощо

Фото: Zelenskiy/Official, EEAS. Колаж: Pro Гроші

Українці отримають гуманітарну допомогу у вигляді ремонту житла

Фото: Zelenskiy/Official, EEAS. Колаж: Pro Гроші

В Україні близько 18 мільйонів людей, або 40% громадян, які залишилися на території держави, потребують гуманітарної підтримки. Її надасть Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Деталі повідомляє пресслужба на офіційному сайті відомства.

Минув місяць зими, досить теплий, порівняно з попередніми роками. Це дозволило людям економити на опаленні та інших ресурсах. Але помірна температура буде триматися на вулиці не завжди — невдовзі зима вступить у свої права та змусить громадян використовувати більше газу й електрики для обігріву.

На жаль, через масовані ракетні обстріли російських окупантів чимало українців живуть у пошкоджених квартирах/будинках, з нестабільними системами водопостачання, водовідведення та опалення. Коштів, щоб відремонтувати приватну інфраструктуру чи закупити додаткові засоби для існування взимку, також не вистачає. Тому Представництво МОМ в Україні обіцяє допомогти внутрішньо переміщеним та постраждалим від війни особам.

Для цього використають фінансування Європейського Союзу, аби надати багатосекторну підтримку понад 700 тисячам українців упродовж зими. До неї входять ремонти колективних центрів для ВПО, покращення постачальних систем, відновлення зруйнованих осель, забезпечення теплими ковдрами, постільною білизною, матрацами та засобами гігієни, а також розподілення твердого палива та коштів людям, які найбільше цього потребують.

Що обіцяють здійснити представники МОМ

Ан Нгуєн, Голова Представництва МОМ в Україні, запевнив, що пріоритетом відомства є підтримка теплих, безпечних і гідних умов існування українців, які зіткнулися з викликами через початок повномасштабної війни.

"Оскільки атаки тривають, залишаючи мільйони осіб без надійного доступу до електрики, опалення та води, наші гуманітарні партнери продовжують працювати над задоволенням найнагальніших потреб", – зазначила Клаудія Амарал, очільниця офісу Генерального Директорату Єврокомісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (DG ECHO) в Україні.

Передбачається, що силами мобільних бригад буде здійснено ремонтні роботи у 375 колективних центрах та соціальних установах: там покращать теплоізоляцію, полагодять дахи, замінять розбиті вікна та непрацюючі радіатори опалення, встановлять додаткові душові. Також МОМ обіцяє відремонтувати 5 800 приватних будинків, одночасно з цим розповсюджуючи набори для екстреного ремонту житла.

Нагальна потреба у забезпеченні людей гуманітарною допомогою виникла в результаті небажання більшості українців покидати територію держави та шукати більш безпечні місця, щоб пережити зиму. Останнє опитування, проведене МОМ, підтвердило, що громадяни планують залишаться в Україні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як часто треба подавати документи на субсидію. Також ми повідомляли, куди звертатися ВПО в разі затримки виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.