Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тепер не безкоштовно: яку послугу для українців скасували в Ірландії

Українці, що виїхали за кордон через війну, втратять деякі безплатні послуги в Ірландії

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українці в Ірландії оплачуватимуть своє харчування в готелях

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Ірландія вирішила скоротити витрати на українських біженців і скасовує одну із безплатних послуг. Так, з 3 січня українці, які проживають у готелях та аналогічних місцях розміщення в Ірландії, платитимуть за харчування 10 євро щодня.

Про це повідомляє видання The Irish Times.

За новими правилами, у біженців, лишається право безплатно жити в місцевих готелях, але тепер люди мають обов'язково оплачувати харчування, навіть якщо вони планують харчуватися в іншому місці. Якщо біженець відмовиться платити, його виселять з номера, нове житло він шукатиме самостійно.

Зміни для біженців запроваджуватимуть поетапно. Внески людей покривають сніданок, обід та вечерю, оплачувати ці послуги потрібно буде заздалегідь. Дорослі за харчування будуть платити 10 євро щодня, а внесок для дітей становитиме 5 євро.

Зазначається, що нові правила стосуються лише тих людей, які проживають в готелях за типом "ліжко та сніданок", і мешканців гостьових будинків.

Які ще зміни для біженців відбудуться в Ірландії

Крім внесків за харчування, які тепер вноситимуть біженці у місцях проживання, влада Ірландії планує припинити покривати витрати на послуги пральні та розміщення домашніх тварин для тих, хто проживає в готелях. Водночас біженці й надалі не оплачуватимуть послугу прибирання приміщень.

Крім того, тепер біженцям з України пропонуватимуть лише один варіант розміщення. Якщо вони відмовляються, то житло шукатимуть самостійно.

Грошова допомога в Ірландії

Українцям, які приїхали у цю країну через повномасштабне вторгнення Росії у лютому 2022 року, виплачували приблизно 800 євро на дорослого на місяць. Кошти можна було отримати на руки (206 євро на тиждень на дорослого, приблизно 6 571 грн) у відділеннях AnPost.

Куди влаштовуються та скільки заробляють українці за кордоном

Міграційна платформа EWL та Центр Східноєвропейських студій Варшавського університету з'ясували, що переважна більшість українців в Європі працевлаштувалися у:

  • готельному бізнесі;
  • ресторанному бізнесі;
  • торгівлі;
  • простій фізичній роботі.

До початку повномасштабної війни українці найчастіше працювали висококваліфікованими фахівцями у сфері обслуговування та торгівлі, вчителями та менеджерами.

Раніше ми розповідали, які обмеження для українців у 2023 році запровадить Ізраїль. Також ми розповідали, що Нідерланди змінюють правила для українських біженців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.