Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці скаржаться на збої в роботі терміналів ПриватБанку – в чому проблема

Термінал ПриватБанку не повернув користувачу решту після поповнення карти

Фото: УНІАН, Molbuk. Колаж: Pro Гроші

Термінал ПриватБанку не повернув решту українці

Фото: УНІАН, Molbuk. Колаж: Pro Гроші

Жінка, яка не є клієнткою ПриватБанку, поскаржилася на зникнення у терміналі коштів, які повинні були зарахуватися на мобільний телефон у вигляді решти з поповнення карти.

Свою історію українка розповіла на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Одеситка Оксана Шелест втратила 400 грн у терміналі. Одного дня вона поповнювала банківську карту на суму 4100 грн, але внесла в установку 4500 грн. В меню термінала обрала варіант повернення решти на мобільний телефон. Щоправда, ідентифікація відбувалася за номером, який не є фінансовим номером ПриватБанку. На рахунок надійшла потрібна сума, а додаткові 400 грн залишилися "висіти у повітрі".

З’ясувати, куди поділися кошти, неможливо, оскільки квитанції про зарахування немає. Через те, що пані Оксана не зареєстрована у фінустанові та поповнювала карту не ПриватБанку, подивитися в історії транзакцій теж немає змоги. Щоб розв'язати проблему, вона зателефонувала на гарячу лінію, проте не змогла зв’язатися з оператором. Робот, який відповів на дзвінок по номеру 3700, обіцяв, що згодом користувачці перетелефонує фахівець, але цього так і не сталося.

Врешті через якусь кількість спроб все ж вдалося поговорити з оператором. Та працівник запевнив, що жодного збою не трапилося, а решта була зарахована на карту одержувача.

"Банк привласнив кошти собі. На всі запитання одна відповідь – станьте клієнтом, відкрийте картку, закріпіть номер. Навіщо? Якщо сервіс поповнення карток іншої фінансової установи доступний лише клієнтам цього банку – напишіть це великими літерами на кожному терміналі!" – обурливо зазначила одеситка у тексті скарги.

Що відповіли у ПриватБанку

На незадовільну роботу співробітників гарячої лінії неодноразово скаржаться клієнти. Зокрема люди незадоволені рівнем обізнаності та доступу до потрібної інформації. Інколи працівники можуть надати на запит відповідь, що містить неправдиву інформацію. Так, про ситуацію в Чернігові розповіла українка з ніком OlenaPt. Вона наразі перебуває за кордоном, тож здивувалася, коли одного дня з карти списалися кошти за проїзд у тролейбусі.

Знаючи, що дата проведення операції та дата списання можуть не збігатися, запитала в онлайн-підтримці детальну інформацію, щоб зрозуміти, як реагувати. Відповідь менеджера вразила: в банк такі дані не передавались, уточнити неможливо, рекомендуємо звернутися до представників перевізника.

Єдина реакція ПриватБанку на подібні зауваження та скарги — обіцянка провести профілактичну роботу з фахівцями й операторами підтримки, щоб покращити якість обслуговування.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі українці не можуть відкрити карту в ПриватБанку. Також ми повідомляли, що клієнти скаржаться на службу підтримки ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.