Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці не можуть відкрити карту в ПриватБанку – в чому проблема

Пенсіонерка має лише паспорт старого зразка, тоді як в банку просять надати водійське посвідчення

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонерка не змогла відкрити карту в ПриватБанку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українка зіткнулася з проблемою відкриття рахунку в ПриватБанку. Жінка планувала відкрити віртуальну картку, щоб отримувати пенсію, проте не змогла зареєструватися через відсутність водійських прав.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Про проблему, яка виникла у 81-літньої матері, розповів користувач Сергій Клименко. Він повідомив, що пенсіонерка проживає в окупованому Мелітополі, де відділення ПриватБанку не працюють. Тож особисто прийти до фахівця та здійснити реєстрацію рахунку неможливо, послуга доступна лише онлайн. Жінка мала намір оформити віртуальну карту, на яку би надходило пенсійне забезпечення.

Проте виникли незручності, пов’язані з перевіркою документів і підтвердженням особи. Виявилося, що системі фінансової установи обов’язково потрібно надати водійське посвідчення, якщо реєстрація відбувається за паспортом-книжкою, а не ID-карткою. Звісно, прав у пенсіонерки немає.

"До відеодзвінка навіть не доходить. Пишуть "ідіть у відділення". Оператор у підтримці нічим допомогти не може. Каже, якщо паспорт-книжка, то вказувати права водія потрібно обов'язково, без жодних варіантів. Поки перевірка документів не пройде успішно, не буде й відеодзвінка, а отже реєстрація не вийде. Тільки у відділення", – бідкається автор відгуку.

Виходить зачароване коло, при якому поспілкуватися через мережу з потенційним клієнтом для ідентифікації даних неможливо, поки система не перевірить документи. Але в більшості пенсіонерів в Україні паспорти старого зразка, прав при цьому вони не мають. У відділення приїхати теж не можуть, інакше б не намагалися здійснити оформлення онлайн.

Що рекомендують робити в ПриватБанку

Користувач уточнив, що навіть налаштував перенаправлення дзвінків та смс на фінансовий номер, але все виявилося марним, бо все одно з’являються сповіщення "документи не прийняті, йдіть у відділення". Як зауважують в фінансовій установі, для оформлення картки банк має ідентифікувати клієнта за нормами чинного законодавства й НБУ.

"Наразі банк дає змогу стати клієнтом без звернення до відділення за умови надання ідентифікуючих документів та відеоверифікації після їх перевірки. Є інші варіанти, окрім паспорта-книжечки з водійським посвідченням", – відповіли в ПриватБанку. Зокрема пропонується надати біометричний закордонний паспорт громадянина України.

Щоправда, банк не уточняє, що робити людям, які не мають закордонного паспорта. Виходить, стати клієнтом таким українцям наразі неможливо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк без згоди клієнтки використав її кошти. Також ми повідомляли, що ПриватБанк запустив нову програму кредитування.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.